80 dkg csirkemell filé
10 dkg füstölt szalonna
1/2 kg gomba
20 dkg vöröshagyma
1 pohár tejfölt
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
só, pirospaprika
A szalonnát felkockázzuk, kipirítjuk. A szalonnazsírra rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, és nagyon kevés vizet öntünk alá. A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a paprikás-hagymás alaphoz, és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ekkor rászórjuk a felszeletelt gombát, szükség szerint sózzuk, és fedő alatt a húst puhára pároljuk. A keményítőt kevés hideg vízzel, majd a tejföllel csomómentesre kikeverjük, Ráöntjük a megpuhult húsra, jól kiforraljuk. Galuskával, esetleg rizzsel tálaljuk
A szárított gombát alaposan mossuk meg és legalább fél órára áztassuk annyi hideg vízbe, amennyi ellepi. -A hagymát apróra vágjuk, majd a felhevített zsírban megfonnyasztjuk. -Le...
Elkészítési idő: 30A combokat forró zsírban hirtelen átpirítottam , majd szalmapityókával és a szafttal együtt tálaltam . Lapító – vágódeszka Murok – sárgarépa szalmapityóka – szalma krumpli
Elkészítési idő:A húst alaposan megmossuk, forgójánál elvágjuk. A burgonyákat, hagymát meghámozzuk. A burgonyát karikákra vágjuk, a hagymát laskájára vágjuk.Tepsibe tesszük az olajat, mehet bele a...
Elkészítési idő: