80 dkg csirkemell filé
10 dkg füstölt szalonna
1/2 kg gomba
20 dkg vöröshagyma
1 pohár tejfölt
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
só, pirospaprika
A szalonnát felkockázzuk, kipirítjuk. A szalonnazsírra rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, és nagyon kevés vizet öntünk alá. A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a paprikás-hagymás alaphoz, és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ekkor rászórjuk a felszeletelt gombát, szükség szerint sózzuk, és fedő alatt a húst puhára pároljuk. A keményítőt kevés hideg vízzel, majd a tejföllel csomómentesre kikeverjük, Ráöntjük a megpuhult húsra, jól kiforraljuk. Galuskával, esetleg rizzsel tálaljuk
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A csirkemellet kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A húst a vajon pirosra sütjük. A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel,petrezselyemm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Sós, zúzott fokhagymával ízesített tejben legalább 2 órán keresztül állni hagyjuk. A tojásokat felverjük, belekeverjük a megtisztított,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa pulykahúst csíkokra vágjuk,megszorjuk a fűszerkeverékkel.majd fóliával letakarjuk és 1 óráig állni hagyjuk -addig a sajtot lereszeljük,császárszalonnával pedig kibéleünk egy kb....
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet vékonyra felszeleteljük, és beleforgatjuk a következő keverékbe: lisztbe szórunk piros paprikát, majoránnát, sót, borsot. 2. Vékonyan kiolajozott tűzálló tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz