Családireceptkönyv.hu

Töltött csirkemell sajttal, sonkával, spenóttal_hide


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

1 nagyobb csirkemell
6-8 gépsonka ( vékonyra szelt)
6-8 lapka sajt
½ spenót,
1-2 gerezd fokhagyma
20 dkg baconszalonna (nyers,füstölt)
só,bors, fokhagyma granulátum,
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


Elkészítés:
A csirkemellet harmonika szerűen bevagdossuk, kiterítjük és óvatosan kiklopfoljuk ,hogy egy nagy vékony szeletet kapjunk.
Befűszerezzük, (só, bors , fokhagyma granulátum ) rövid ideig állni hagyjuk hogy a fűszerek átjárják a húst.

A töltelékhez:
A spenótot megfőzzük, leszűrjük, kinyomkodjuk a maradék vizet és apróra daraboljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát ( ízlés szerint fűszerezzük)
A csirkemellre ráteregetjük a sonka szeleteket ,a lapka sajtot,és egy csíkba végig rakjuk rajta a spenótot, kis reszelt sajttal megszórjuk a tetejét ,majd mint a bejglit feltekerjük ,és végül szorosan körbe tekerjük a baconszalonnával.
A másik csirkemellel is ugyan így jártam el, csak nem raktam bele a spenótot, csak a sonka szeletek és a lapka sajt, majd ezt is körbe tekertem a baconszalonnával. ( 1/2 kg nyers spenótot vettem, de csak az egyik szeletet töltöttem meg vele, így csak a felét használtam fel).
Kizsírozott tepsibe tesszük, kb fél deci vizet öntünk alá,le fóliázzuk.
Kb 180 fokon 45-50 percig sütjük,majd a fóliát levéve a szalonnát rápirítjuk.
Hidegen nagyon finom ,és szépen szeletelhető.

Töltött csirkemell sajttal, sonkával, spenóttal_hide

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Réka
Ananászos csirke
Ananászos csirke

A csirkét megmossuk, feldaraboljuk, megsózzuk és borsozzuk. A margarinon átpirítjuk, majd melegen tartjuk. A megmaradt margarinban megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, a gyuf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Almás-fahéjas csirkemell
Almás-fahéjas csirkemell

Kókuszzsíron elkezdjük pirítani a felvágott csirkemellfilét. Miközben pirul, hintsd meg fahéjjal és ne felejtsd el sózni sem! Mikor a hús kifehéredett, hozzáöntöd a reszelt almát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkecombok székely módra
Csirkecombok székely módra

A krumplit megmossuk, és héjában megfőzzük. A combokat a forgónál kettévágjuk, megsózzuk, és erős lángon, forró olajon megpirítjuk. A főtt, hámozott burgonyát almareszelőn lereszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk