Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell
6-8 gépsonka ( vékonyra szelt)
6-8 lapka sajt
½ spenót,
1-2 gerezd fokhagyma
20 dkg baconszalonna (nyers,füstölt)
só,bors, fokhagyma granulátum,
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A csirkemellet harmonika szerűen bevagdossuk, kiterítjük és óvatosan kiklopfoljuk ,hogy egy nagy vékony szeletet kapjunk.
Befűszerezzük, (só, bors , fokhagyma granulátum ) rövid ideig állni hagyjuk hogy a fűszerek átjárják a húst.
A töltelékhez:
A spenótot megfőzzük, leszűrjük, kinyomkodjuk a maradék vizet és apróra daraboljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát ( ízlés szerint fűszerezzük)
A csirkemellre ráteregetjük a sonka szeleteket ,a lapka sajtot,és egy csíkba végig rakjuk rajta a spenótot, kis reszelt sajttal megszórjuk a tetejét ,majd mint a bejglit feltekerjük ,és végül szorosan körbe tekerjük a baconszalonnával.
A másik csirkemellel is ugyan így jártam el, csak nem raktam bele a spenótot, csak a sonka szeletek és a lapka sajt, majd ezt is körbe tekertem a baconszalonnával. ( 1/2 kg nyers spenótot vettem, de csak az egyik szeletet töltöttem meg vele, így csak a felét használtam fel).
Kizsírozott tepsibe tesszük, kb fél deci vizet öntünk alá,le fóliázzuk.
Kb 180 fokon 45-50 percig sütjük,majd a fóliát levéve a szalonnát rápirítjuk.
Hidegen nagyon finom ,és szépen szeletelhető.
A húst vékony szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. Kevés olajban mind a két oldalát 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát. Öntünk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket falatkákra vagdaljuk (lehet csíkokra is, kinek hogy tetszik). A lisztből, tojásból, tejből sűrű palacsintatésztát kavarunk. Az összepréselt fokhagymát, borsot, v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott megtisztított csirkemellet 8 egyenlő szeletre vágom, kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom, ráteszek 1 szelet sonkát és egy darab sajtot, feltekerem és a kiolajozott teps...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkemellfilét másfél centis kockákra vágtam. A páchoz valókat addig kevertem, amíg a só és a cukor is felolvadt benne. A húst beleforgattam, letakartam és 30 percre félretettem...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes