pipimell
kínai fűszer
vöröshagyma, paradicsompüré
só,cukor ,kevés ecet, gyömbér, kínai fűszer, kevés szójaszósz,
5-6 kanál baracklekvár
bébirépa
ananász
1.,A pipimellet sütés előtt a kínai fűszerrel kell pácolni, majd megpárolni.
2. A hagymát megsütni, és sűrített paradicsommal és vízzel és (vagy házi
befőtt paradicsommal) kell felengedni, és kell bele pár kanál étkezési keményítő.
-teszünk bele, sót, cukrot, kevés ecetet, gyömbért,kínai fűszert, egy kanál szójaszószt, 5-6 evőkanál baracklekvárt, és a bébirépát. Kis ideig kell főzni, míg megfől a répa.
Végül belek kell tenni a húst, és az ananászt.
- összeforraljuk, kóstolgatjuk, és ha kell még ízesítjük.
Köretként finom hozzá a Bulgur.
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk. Tenyerünkbe terítünk a húsmasszából, ráteszünk fél szelet gépsonkát, rá a cikk sajtot. A gépsonkával a sajtot betakarjuk, majd a húsmasszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyobb serpenyőben kevés zsiradékon a szalonnát kisütöm, benne megdinsztelem a vöröshagymát, a fokhagymát, majd a csirkemellet fehéredésig magas hőfokon átpirítom. Meghintem kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kölest, quinoát együtt mosd meg és 1,5-2x mennyiségű sós vízben tedd főni, majd kb. 15-20 perc alatt párold puhára. (A quinoát jó alaposan át kell mosni, hogy ne legyen keserű -...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a mézet, fokhagymát, oregánót, bazsalikomot, 1 evőkanál olívaolajat, a sót és a borsot. A fűszeres mártás felét tedd félre, a többiben forgasd meg a hússzeleteket,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű