Családireceptkönyv.hu

Karamellesre pirított pácolt csirkecombok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 dl natúr, sűrű paradicsomszósz
3 dl cukormentes sárgabaracklekvár
3 ek. kacsazsír a tepsi kizsírozásához
6-8 közepes csirkecomb
só ízlés szerint

Elkészítés:


Készítsd el a szószt: egy lábasban forrald össze a paradicsomot a lekvárral, és időnként megkavarva, mérsékelt tűzön kb. 5 perc alatt főzd sűrű állagúra. Helyezd a megmosott, lecsepegtetett csirkecombokat kizsírozott tepsibe, sózd meg mindkét oldalukat, és öntsd rájuk a szószt. Akkor lesz tökéletes, ha a szósz legalább félig ellepi a combokat. A gondosan lefedett tepsit told előmelegített sütőbe, és kb. 160 fokon 30 perc alatt párold puhára a húst. Vedd le a fedőt róla, locsold meg párszor a szósszal az összes combot, és 220 fokra feltekert sütőben karamellizáld a húsokat.

Trükkök, tippek, praktikák:


Posta Reni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tevepúpos, avagy ananászos hús
Tevepúpos, avagy ananászos hús

A csirkemelleket egy kevés olajon elősütjük, majd egy tepsibe helyezzük. Megkenjük mustárral a tetejüket, ráhelyezünk mindegyikre 1 szelet sonkát, 1 lecsepegtetett ananászkariká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pipimuffin
Pipimuffin

A muffin formát béleljük ki körkörösen egy bacon-nel. Egy másik bacon szalonnát vágjunk ketté, egyiket igazítsuk bele a muffin formába, majd a másikat is keresztbe – a bacon-ök kép...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Nem lehet abba hagyni csirke
Nem lehet abba hagyni csirke

A csirke alkatrészeket megmossuk, megtisztítjuk. (Az eredeti recept egy egész csirkéből készíti ezt az ételt, de mi a combot szeretjük legjobban, ezért alsó és felső combokból kész...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk