menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellesre pirított pácolt csirkecombok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 dl natúr, sűrű paradicsomszósz
3 dl cukormentes sárgabaracklekvár
3 ek. kacsazsír a tepsi kizsírozásához
6-8 közepes csirkecomb
só ízlés szerint

Elkészítés:


Készítsd el a szószt: egy lábasban forrald össze a paradicsomot a lekvárral, és időnként megkavarva, mérsékelt tűzön kb. 5 perc alatt főzd sűrű állagúra. Helyezd a megmosott, lecsepegtetett csirkecombokat kizsírozott tepsibe, sózd meg mindkét oldalukat, és öntsd rájuk a szószt. Akkor lesz tökéletes, ha a szósz legalább félig ellepi a combokat. A gondosan lefedett tepsit told előmelegített sütőbe, és kb. 160 fokon 30 perc alatt párold puhára a húst. Vedd le a fedőt róla, locsold meg párszor a szósszal az összes combot, és 220 fokra feltekert sütőben karamellizáld a húsokat.

Trükkök, tippek, praktikák:


Posta Reni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Csirke tejben-vajban fürösztve
Csirkemell - Csirke tejben-vajban fürösztve

1. Csirkemellet lefejtünk a csontjáról, enyhén kiklopfoljuk, majd két napra fokhagymás tejbe áztatjuk (pácoljuk), hűvös helyen tartva (kamra, hűtőszekrény). 2. Utána a tejből k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejszínes mustáros csirkemell
Tejszínes mustáros csirkemell

Olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Mikor félig kész a hagyma, rátesszük a hússzeleteket, és megsütjük mindkét oldalát. Ha megsült a husi és a hagyma is, felöntjük a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csipős mézes csirkeszárny
Csipős mézes csirkeszárny

- csirkeszárnyakat megmosom, lecsöpögtetem róla a vizet. Az olajat kikeverjük a ketchuppal, hozzáadjuk az erős pistát, a zúzott fokhagymát. --A csirkeszárnyakat sózzuk és borsozz...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirkemell főtt brokkolival és zöldségmártással
Csirkemell főtt brokkolival és zöldségmártással

A karalábét, brokkolit, fokhagymát és a hagymát felvágtam és feltettem főni, a csirkemellet lebontottam a csontról, sóztam és borsoztam, majd forró olivaolajos serpenyőbe raktam, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk