három db. csirkemell filé
2 púpozott evőkanál 12 %-os tejföl
1 teáskanál mustár
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál napraforgó olaj
egy csomag bacon
zöld fűszerek:kakukkfű,petrezselyem,lestyán
só,bors
egy dl fehérbor
A csirkemellet megmossuk, vékonyabb csíkokra vágjuk, lecsepegtetjük a vizet, majd befűszerezzük sóval borssal.
Egy tálba tesszük a tejfölt,majd elkeverjük a mustárral, olívaolajjal, beleszórjuk az apróra vágott zöld fűszernövényeket. Beletesszük a csirkemell csíkokat és 2-3 órára betesszük a hűtőbe. Közben megforgatjuk.
Sütés előtt bacon szalonna csíkokkal körbetekerjük.
Kevés zsiradékon teflon serpenyőben körbesütjük ( én két serpenyőben sütöttem és a végén egybe borítottam), amikor megpirultak a borral felengedjük és három-négy percig fedő alatta pároljuk. Amikor a bor elpárol tálaljuk.
Vigyázzunk a sóval,mert a bacon sós!
A májat alaposan megtisztítjuk. Ezt követően ledaráljuk vagy késsel szétkapargatjuk. A tojásokat villával kissé felverjük és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. (Én nem s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük. 2.A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúst megmossuk, csíkokra vágjuk. Egy tálban beleöntjük a grillfűszert és annyi olajat, hogy szépen eltudjuk keverni a fűszer-keveréket.Majd belekeverjük a húst és félretesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet 2 centis csíkokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, az olajat ráöntjük, majd letakarva, hűtőszekrényben 15 percig érleljük. 2. Egy teflonserpenyőt felforrósítu...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz