három db. csirkemell filé
2 púpozott evőkanál 12 %-os tejföl
1 teáskanál mustár
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál napraforgó olaj
egy csomag bacon
zöld fűszerek:kakukkfű,petrezselyem,lestyán
só,bors
egy dl fehérbor
A csirkemellet megmossuk, vékonyabb csíkokra vágjuk, lecsepegtetjük a vizet, majd befűszerezzük sóval borssal.
Egy tálba tesszük a tejfölt,majd elkeverjük a mustárral, olívaolajjal, beleszórjuk az apróra vágott zöld fűszernövényeket. Beletesszük a csirkemell csíkokat és 2-3 órára betesszük a hűtőbe. Közben megforgatjuk.
Sütés előtt bacon szalonna csíkokkal körbetekerjük.
Kevés zsiradékon teflon serpenyőben körbesütjük ( én két serpenyőben sütöttem és a végén egybe borítottam), amikor megpirultak a borral felengedjük és három-négy percig fedő alatta pároljuk. Amikor a bor elpárol tálaljuk.
Vigyázzunk a sóval,mert a bacon sós!
Az olíva olajon a meghámozott és vastagabb szeletekre szelt zöldésgeket a fűszerekkel együtt kicsit megdinszteljük. A felszeletelt húst hozzátesszük majd annyi vízzel, hogy épp ell...
Elkészítési idő: 1 óraA csirke melleket szeletekre vágjuk,majd negyedeljük. A szalonna szeleteket tűz álló edény aljára fektetjük és rá rakjuk a kissé ki veregetett, sóval borssal meg szórt és lisztbe...
Elkészítési idő: