A fűszeres csirkemelleket az alábbi keverékben hempergettem meg:
2 evőkanál kukoricakeményítő
¼ teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
Ebben a keverékben minimum 30 percig, maximum egy éjszakán át pácolhatjuk elő a csirkemellet.
Csak közvetlenül sütés előtt vegyük ki a hűtőből a csirkemellet és állítsuk össze a második keveréket:
4 evőkanál kukoricakeményítő
¼ teáskanál sütőpor
4 evőkanál hideg víz
Ebbe a keverékbe tehetünk 1-2 evőkanál vodkát is, úgy még buborékosabb, még borzosabb lesz a bunda.
Megmártottam egyenként a csirkemelleket ebben a folyadékban és rögtön tettem a forró olajba, ahol néhány perc alatt készre sütöttem.
1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük a továbbiakat. 2. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával. Ebbe b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A csirkemellet felvágjuk vékony csíkokra, majd fél órára bepácoljuk 2-2 evőkanál szójaszósz és hoisin szósz keverékébe. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a kelkáposzta levele...
Elkészítési idő: 1.5-2 óra Nehézség: NehézAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, majd rádobom a kis kockára vágott csirkemellet, megsózom és fehéredésig pirítom. Megszórom a curryporral és pár percig párolom. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű