30 dkg csirkemell filé
25 dkg szélesmetélt tészta
8 db napon szárított paradicsom
10 db zöld olívabogyó
3 db közepes fej gomba
8 db ecetes gyöngyhagyma
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
2 dkg vaj
só, fekete bors
5 szál bazsalikom
A csirkemell filét ujjnyi vastag csíkokra vágva, pár órára, aprított fokhagymával és bazsalikommal elkevert olívaolajban pácoljuk.
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, enyhén sózzuk, és mikor lobogva forr, kifőzzük benne a tésztát.
Serpenyőben, olívaolajon megpirítjuk a szeletelt vöröshagymát és a kés lapjával összenyomott fokhagyma gerezdeket.
A pácolt csirkemell csíkokat hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, 5-6 percig pirítjuk, majd beletesszük a szeletelt gombát, az egészben hagyott olajbogyót, a csíkokra vágott, szárított paradicsomot és a gyöngyhagymát.
A ragut felöntjük a fehérborral és fedő alatt 10 perc alatt készre pároljuk. Mikor elkészült, a vaj hozzáadásával selymesítjük a ragut és megszórjuk friss bazsalikommal.
Tálaláskor, a kész ragut a kifőtt tésztával tálaljuk.
A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a hús...
Elkészítési idő: 1 óraA hagymát apróra vágjuk és az olajon megpirítjuk, sózzuk, (a sótól kiengedi a levét és az ételben nem lesznek hagyma kockák) hozzáadjuk a fokhagymát is és azzal is pirítjuk. Majd r...
Elkészítési idő:A paradicsomszószt összekeverem a fűszerekkel, 2 evőkanál vízzel, majd beleforgatom a csirkemellet. Tapadásmentes serpenyőben készre sütöm. Most párolt zöldbabbal tálaltam, de í...
Elkészítési idő: