30 dkg csirkemell filé
25 dkg szélesmetélt tészta
8 db napon szárított paradicsom
10 db zöld olívabogyó
3 db közepes fej gomba
8 db ecetes gyöngyhagyma
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
2 dkg vaj
só, fekete bors
5 szál bazsalikom
A csirkemell filét ujjnyi vastag csíkokra vágva, pár órára, aprított fokhagymával és bazsalikommal elkevert olívaolajban pácoljuk.
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, enyhén sózzuk, és mikor lobogva forr, kifőzzük benne a tésztát.
Serpenyőben, olívaolajon megpirítjuk a szeletelt vöröshagymát és a kés lapjával összenyomott fokhagyma gerezdeket.
A pácolt csirkemell csíkokat hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, 5-6 percig pirítjuk, majd beletesszük a szeletelt gombát, az egészben hagyott olajbogyót, a csíkokra vágott, szárított paradicsomot és a gyöngyhagymát.
A ragut felöntjük a fehérborral és fedő alatt 10 perc alatt készre pároljuk. Mikor elkészült, a vaj hozzáadásával selymesítjük a ragut és megszórjuk friss bazsalikommal.
Tálaláskor, a kész ragut a kifőtt tésztával tálaljuk.
♥ Hús: A csirkemellet v. combot alaposan megtisztítom, a megadott fűszerekkel alaposan befűszerezem, olajat öntök rá, majd egy ételtároló dobozban hűtőbe teszem. Ott is maradha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük. A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe sz...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű