6 db csirkecomb
2 db tojás (apró, "S"-es méretű)
2 evőkanál házi tej / teljes tej
150 g búzaliszt (BL55)
2 teáskanál fokhagymapor
2 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál feketebors (őrölt)
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál zabpehely
1 teáskanál só
A páchoz
1 teáskanál só
3 evőkanál citromlé
1 teáskanál feketebors (őrölt)
1 teáskanál chili (őrölt)
Elsőként elkészítjük a pácot. Egy kis edényben összekeverjük a sót, borsot, chilit és citromlevet, majd 1-2 órára beleforgatjuk a megmosott csirkecombokat.
Összekeverjük a száraz anyagokat (liszt, só, bors, fokhagymapor, paprika, apró zabpehely, zsemlemorzsa).
Egy másik tálban alaposan összekeverjük a tojásokat a tejjel.
Elővesszük a csirkecombokat és bőrével együtt először a lisztes keverékbe, majd a tojásba, majd újra a lisztes keverékbe forgatjuk őket.
Forró olajban kb. 25 perc alatt, szép aranybarnára sütjük őket.
Egy tálba papírtörlőt teszünk és hagyjuk, hogy feligya a felesleges olajat, ami lecsepeg a megsült csirkéről.
Sültburgonyával, vagy bármilyen más, számunkra megfelelő körettel tálaljuk.
A csirkemellet szeletekre vágjuk, fűszerezzük (só, bors, fokhagyma granulátum) megforgatjuk a lisztben és hirtelen átsütjük mindkét oldalát, majd egy jénai aljára rakosgatjuk. A v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát felvágom, a hagymát felkarikázom és olajjal kikent tepsibe teszem. Közéjük vegyítem a felkockázott füstölt szalonnát is.Kézzel jól megforgatom az egészet...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított húst apró kockára vágjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni. Egy edényben olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal, felen...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű