Családireceptkönyv.hu

KFC rántott csirkecomb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db csirkecomb
2 db tojás (apró, "S"-es méretű)
2 evőkanál házi tej / teljes tej
150 g búzaliszt (BL55)
2 teáskanál fokhagymapor
2 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál feketebors (őrölt)
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál zabpehely
1 teáskanál só
A páchoz
1 teáskanál só
3 evőkanál citromlé
1 teáskanál feketebors (őrölt)
1 teáskanál chili (őrölt)

Elkészítés:



Elsőként elkészítjük a pácot. Egy kis edényben összekeverjük a sót, borsot, chilit és citromlevet, majd 1-2 órára beleforgatjuk a megmosott csirkecombokat.

Összekeverjük a száraz anyagokat (liszt, só, bors, fokhagymapor, paprika, apró zabpehely, zsemlemorzsa).

Egy másik tálban alaposan összekeverjük a tojásokat a tejjel.

Elővesszük a csirkecombokat és bőrével együtt először a lisztes keverékbe, majd a tojásba, majd újra a lisztes keverékbe forgatjuk őket.


Forró olajban kb. 25 perc alatt, szép aranybarnára sütjük őket.

Egy tálba papírtörlőt teszünk és hagyjuk, hogy feligya a felesleges olajat, ami lecsepeg a megsült csirkéről.

Sültburgonyával, vagy bármilyen más, számunkra megfelelő körettel tálaljuk.

KFC rántott csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombás rakott csikemell
Gombás rakott csikemell

1. A csirkemellet kockákra vágjuk, fűszerezzük sóval borssal és pirospaprikával. A gombát szeleteljük, fűszerezzük majoránnával, félretesszük, a 3 tojást megfőzzük, a tojásszeletőv...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Porhanyós csirkecombok hagymás burgonyaágyon
Porhanyós csirkecombok hagymás burgonyaágyon

sirkecomb 60 dkg csirke alsócomb ("dobverő") csirke fűszersó ízlés szerint 1 késhegynyi dijoni mustár (combonként) fekete bors ízlés szerint só ízlés szerint 1 ek libazsír (e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkecombok vajban sütve
Csirkecombok vajban sütve

A húsokat megmossuk, majd átkenjük a vajjal és fűszerezzük, ezt követően tepsibe tesszük. A megmaradt, felkockázott vajat is mellé helyezzük, hozzáöntjük a citromlét és a bort, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk