Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hagymás, gombás máj karalábé ágyon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:


50 dkg csirkemáj
50 dkg gomba
1 lila- vagy vöröshagyma
5 dkg zsír (mindegy milyen)
1 csokor zöldpetrezselyem
törött bors


a körethez:
4 zsenge karalábé
törött bors


Elkészítés:


A vékony szeletekre vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk a zsírban. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Zsírjára pirítjuk. Ekkor adjuk hozzá a csíkokra vágott májat. Megszórjuk törött borssal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Nem sózzuk, csak a tálaláskor, nehogy a máj megkeményedjen. Készre sütjük. A karalábét spirál vágóval spagetti méretű csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és így nyersen, frissen, roppanósan kínáljuk a hagymás, gombás máj mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hagymás, gombás máj karalábé ágyon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
RANTOTT CSIRKEMELL MEXIKOI ZOLDSEGKEVEREKKEL
RANTOTT CSIRKEMELL MEXIKOI ZOLDSEGKEVEREKKEL

A csirkemellet felszeleteltem es fuszereztem Elore lisztbe martottam,majd tojasba aztan zsemlemorzsaba Kozepes tuznel kisutottem A rizset keves olajban megparoltam,felontottem a...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Tojásos csirkemáj
Tojásos csirkemáj

A csirkemájat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy kicsit előfőzzük. A vizet leöntjük róla és hagyjuk kihűlni. A tojások felét keményre főzzük. Megtisztítjuk és nagyob...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÖLTÖTT CSIRKE PETREZSELYMES-MÁJAS TÖLTELÉKKEL
TÖLTÖTT CSIRKE PETREZSELYMES-MÁJAS TÖLTELÉKKEL

Az egész csirkét tetszés szerint fűszerezzük én most csak ételízesítőt használtam,sót és borsot.A tepsit kizsírozzuk. A töltelékhez valókat csak összekeverjük és megtöltjük a csir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Baconös-füstölt sajtos csirkemell
Baconös-füstölt sajtos csirkemell

A csirkemelleket enyhén kiklopfoljuk (ha ketté vágjuk, nem kell klopfolni) és egy éjszakára fokhagymás tejbe tesszük. Egy szögletes, magasabb oldalú tűzálló tálat kivajazunk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk