60-70 dkg. csirkemell, 8 kanál kechap, 1 teáskanál csípős pirosarany, 1 tojás, 3 evőkanál méz, só, 1/2 cs. sütőpor, 1 evőkanál olaj, + olaj a hús kisütéséhez, 162 cs. szezámmag, szójaszósz, 2 evőkanállal.
A húst felkockázzuk, enyhén megsózzuk. Egy tálba beletesszük a hús bundájához valókat, a lisztet, sót, tojás, olajat, sütőport és annyi vizet, hogy sűrű masszát kapjunk. A húst beleforgatjuk a masszába, és forró olajban, kis adagokban kisütjük. (mint a rántott húst). Közben elkészítjük az édes-csípős szószt: a ketchupot és a mézet összekeverjük, hozzáadjuk ízlés szerint a csípős pirosaranyat és a pirított szezámmagokat. ebbe beleforgatjuk a kisütött húsokat. Majd kifőzzük a spagettit, egy wokban olajat forrósítunk, beletesszük a kifőtt tésztát, jól átkeverjük, a szójaszószt rátesszük, ezzel is jól átkeverjük. Ezzel tálaljuk a húsokat. De lehet főtt rizzsel is tálalni.
Készítsd el a szószt: egy lábasban forrald össze a paradicsomot a lekvárral, és időnként megkavarva, mérsékelt tűzön kb. 5 perc alatt főzd sűrű állagúra. Helyezd a megmosott, lecs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felszeletelt hagymát olívaolajon megpároljuk. Eközben elkészítjük az öntetet. Összekeverjük a tejfölt és a tejszínt, simára keverjük. Az összes többi hozzávalót hozzáadjuk: a két...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézA csirkét sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk. Forró olajban a csirkék mindenoldalát hirtelen megsütjük, kivesszük az edényből.A maradék olajban megpároljuk a hagymát, beletes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A felcsíkozott csirkemellet sózzuk, borsozzuk. Jól összeforgatjuk. 2. Felforrósítunk egy serpenyőt, beletesszük a húst, és erős tűzön pirítjuk, amíg levet enged. 3. Eközben fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű