60-70 dkg. csirkemell, 8 kanál kechap, 1 teáskanál csípős pirosarany, 1 tojás, 3 evőkanál méz, só, 1/2 cs. sütőpor, 1 evőkanál olaj, + olaj a hús kisütéséhez, 162 cs. szezámmag, szójaszósz, 2 evőkanállal.
A húst felkockázzuk, enyhén megsózzuk. Egy tálba beletesszük a hús bundájához valókat, a lisztet, sót, tojás, olajat, sütőport és annyi vizet, hogy sűrű masszát kapjunk. A húst beleforgatjuk a masszába, és forró olajban, kis adagokban kisütjük. (mint a rántott húst). Közben elkészítjük az édes-csípős szószt: a ketchupot és a mézet összekeverjük, hozzáadjuk ízlés szerint a csípős pirosaranyat és a pirított szezámmagokat. ebbe beleforgatjuk a kisütött húsokat. Majd kifőzzük a spagettit, egy wokban olajat forrósítunk, beletesszük a kifőtt tésztát, jól átkeverjük, a szójaszószt rátesszük, ezzel is jól átkeverjük. Ezzel tálaljuk a húsokat. De lehet főtt rizzsel is tálalni.
A zsemléket szeletekre vágjuk és vízbe beáztatjuk, alaposan kinyomkodjuk. A kinyomkodott zsemléhez hozzáadunk egy tojást, a felaprított medvehagymát vagy bármilyen más zöld fűsze...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHúst felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Olajjal kikent tepsibe fektetjük,öntünk alá 0,5 dl vizet fóliával letakarva sütjük. 4 ek olajon megdinszteljük a kockára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd felkockázzuk. Megborsozzuk, beleforgatjuk a mustárba, és meglocsoljuk egy kevés olajjal. Legalább fél óráig pihentetjük a pácban,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előző nap a pulykamellet vékony szeletekre vágom, és húsverő kalapáccsal gyengén kiverem. 2. Mélyebb tűzálló tálba teszem, megsózom, megborsozom, és rászórom a zúzott fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű