60-70 dkg. csirkemell, 8 kanál kechap, 1 teáskanál csípős pirosarany, 1 tojás, 3 evőkanál méz, só, 1/2 cs. sütőpor, 1 evőkanál olaj, + olaj a hús kisütéséhez, 162 cs. szezámmag, szójaszósz, 2 evőkanállal.
A húst felkockázzuk, enyhén megsózzuk. Egy tálba beletesszük a hús bundájához valókat, a lisztet, sót, tojás, olajat, sütőport és annyi vizet, hogy sűrű masszát kapjunk. A húst beleforgatjuk a masszába, és forró olajban, kis adagokban kisütjük. (mint a rántott húst). Közben elkészítjük az édes-csípős szószt: a ketchupot és a mézet összekeverjük, hozzáadjuk ízlés szerint a csípős pirosaranyat és a pirított szezámmagokat. ebbe beleforgatjuk a kisütött húsokat. Majd kifőzzük a spagettit, egy wokban olajat forrósítunk, beletesszük a kifőtt tésztát, jól átkeverjük, a szójaszószt rátesszük, ezzel is jól átkeverjük. Ezzel tálaljuk a húsokat. De lehet főtt rizzsel is tálalni.
Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűEgy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeke...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűTisztítsd meg a csirkecombokat, itatgasd le róla a felesleges nedvességet. Sózd, borsozd! Végy egy tepsit. Karikázd fel az édesköményt, és a tepsiben “ágyazz meg” vele a csirkének....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágjuk, és a felolvasztott margarinon vagy olíva olajon fehéredésig sütjük, majd sóval, borssal ízesítjük. Eközben a tejfölt, vagy natúr joghurtot keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű