Hozzávalók:
8 db csirkecomb (azaz 4 egész comb, mindegyiket kettévágjuk)
3 dl tejföl (300 g)
1 evőkanál mustár
1 evőkanál ételízesítő (én ezt sóval helyettesítettem ízlés szerint)
őrölt bors ízlés szerint
3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
5 dkg puha vaj
1 dl olaj
15 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés:
1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, majd bekenjük a vajjal.
2. Összekeverjük a mustárt, tejfölt, sót (vagy ételízesítőt), borsot, az apróra vágott fokhagymát és az olajat simára. A combokat belemártogatjuk ebbe a szószba, majd sorban beletesszük egy tepsibe.
3. Alufóliával szorosan letakarjuk és kb. 40 percig pároljuk 180 fokos légkeveréses sütőben. (hagyományos sütőben is lehet) Majd levesszük róla a fóliát és így sütjük/pirítjuk még kb. 10 percig. Amikor szép piros kezd lenni a színe, akkor rátesszük a combokra a reszelt sajtot és visszatesszük még a sütőbe kb. 5 percre (vagy amíg szép színe lesz).
4. Vajas-tejfölös burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Tisztítsuk meg, és daraboljuk fel a csirkét, ha nem szeretjük, húzzuk le a bőrét is, és az olajon gyakori forgatással mindegyik oldalát pirítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a csirkemellet megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk és az összekevert páchoz adjuk, majd pár órára száműzzük a hűtőbe. (Én egy délelőttöt pácoltam.) Ha eleget pá...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesElőször a pácot készítjük el. A mustárhoz adjunk egy teáskanálnyi borsot, kávéskanálnyi curry port, hat vagy hét gerezd fokhagymát, a mézet, csipetnyi sót, és végül 4-5 evőkanál ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst nagyobb szeltekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük. A tojásokat felverjük, fűszerezzük és a krémsajtot is belekeverjük, a zúzott fokhagymával együtt. A húsokat elő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű