Egy kakas, ki már kiszolgálta a baromfiudvar hölgyeit, 1 deci olaj, 3 nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 ek szép színű édes pirospaprika, fél üveg lecsó, só.
A bográcsban olajat hevítek, szép sárgára pirítom rajta a nem túl apróra vágott vöröshagymát (a hosszú főzési idő alatt úgyis szétfő). Most jön a szépen feldarabolt kakas. Megsózom és még a paprika nélkül körbepirítom a húsokat. Mikor zsírjára sült, rászórom a pirospaprikát (így nem fog megbarnulni és szép színű lesz az étel). Kb másfél órán keresztül rövid lével párolgatom, kevergetem. Csak, ha szükséges, akkor teszek hozzá néha egy-két kanálnyi vizet. Beleteszem a lecsót és a szétzúzott fokhagymát. Készre párolom.
300 gramm sült csirkemellet 300 gramm főtt karfiolt leturmixoltam összekevertem egy tojás és egy kevés tejföl keverékével, muffin formába szedtem megszórtam reszelt zsírszegény tr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet 4 szeletbe vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk 3 evőkanál lisztben. Egy nagy tálban elkeverjük a tojást, vizet, tejet, sót. Csomómentesre keverjük benne a lisz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa krumplit megpucoljuk sós vízben megfőzzük zsiradékon petrezselyemmelbátmelegítjü a mája és cikkekre vágott almát befűszerezzük és zsírozott tepsibe puháraxsütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra. Egy tálban keverd össze a cukrot, a borsot, a pirospaprikát, egy teáskanál sót, és öntsd hozzá az olvasztott vajat. Ezzel a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű