Hozzávalók:
Min. 4 szelet csirkemell (lehetőleg vékony), csirke fűszersó, 1 pohár tejföl, 3 dl tej, zöld fűszerek (majoranna, rozmaring), zsír, morzsa a kikenéshez, reszelt sajt.
A tepsit kikenjük zsírral, zsemlemorzsával megszórjuk. A csirkeszeleteket beszórjuk fűszersóval, egymás mellé fektetjük a tepsiben. Megszórjuk a majorannával, esetleg őrölt rozmaringgal (jobb a friss) rákenjük a tejfölt és felöntjük az egészet a 3 dl tejjel. Letakarva az előmelegített sütőbe tesszük, kb. 20-30 percig sütjük 150-160 fokon. Ha már puha, levesszük a tetejét, rászórjuk a reszelt sajtot és pirulásig visszatesszük a sütőbe. Ha friss rozmaringágat használunk, az egész tetejére tesszük sütés előtt. Párolt rizzsel, gerslivel (árpakása), kukoricakásával, kuszkusszal v. hasonlóval tálaljuk.
A csirkemellet felkockázzuk és forró olíva olajba préselt fokhagymán megpirítjuk, sóval és borssal ízesítjük. Ha megsült akkor kivesszük és a felcsíkozott szalonnát is megsütjük....
Elkészítési idő:Először a mártáshoz fogunk hozzá. Zsírban megpirítjuk a vöröhagymát, beletesszük egy kis apróra vágott kaprot, késhegynyi pirospaprikát, ízlés szerint sót. Ha van csontlé, úgy azza...
Elkészítési idő:A húst megmosom, felszelem, kiklopfolom és vékonyan megsózom. A tojást felverem egy csipet sóval és a lisztet külön tányérba teszem. A diót egy nyújtófával durvára zúzom, majd össz...
Elkészítési idő: