Hozzávalók:
Min. 4 szelet csirkemell (lehetőleg vékony), csirke fűszersó, 1 pohár tejföl, 3 dl tej, zöld fűszerek (majoranna, rozmaring), zsír, morzsa a kikenéshez, reszelt sajt.
A tepsit kikenjük zsírral, zsemlemorzsával megszórjuk. A csirkeszeleteket beszórjuk fűszersóval, egymás mellé fektetjük a tepsiben. Megszórjuk a majorannával, esetleg őrölt rozmaringgal (jobb a friss) rákenjük a tejfölt és felöntjük az egészet a 3 dl tejjel. Letakarva az előmelegített sütőbe tesszük, kb. 20-30 percig sütjük 150-160 fokon. Ha már puha, levesszük a tetejét, rászórjuk a reszelt sajtot és pirulásig visszatesszük a sütőbe. Ha friss rozmaringágat használunk, az egész tetejére tesszük sütés előtt. Párolt rizzsel, gerslivel (árpakása), kukoricakásával, kuszkusszal v. hasonlóval tálaljuk.
A csirkemellet 4-5 csíkra vágjuk. Sózzuk borsozzuk. Egy zacskóba tesszük a lisztet és a csirkemell csíkokat. A száját összefogva összerázzuk. A lisztes húsdarabokat a bundázáshoz k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkemell szeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval. Egy tálba a forgatáshoz lisztet szórunk. Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsd el a joghurtos pácot: keverd bele a joghurtba a fűszereket (zsálya, só, durvára őrölt tarkabors), add hozzá a reszelt fokhagymát és a reszelt sajtot is. Ezzel az alappal ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkenyakat megtisztítom, feldarabolom, jól megmosom. A hagymát apróra vágom és üvegesre párolom a zsiradékon, meg szórom a paprikával elkeverem és hozzá adom a nyakat. Pár p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű