♥ csirkemellhez
2 db csirkemell filé
70 g vaj
1 evőkanál petrezselyemzöld
2 evőkanál tárkony (friss, vagy szárított)
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál mustár
♥ panírozáshoz
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
5 evőkanál zsemlemorzsa
5 evőkanál búzaliszt (BL55)
♥ sütéshez
étolaj
A csirkemelleket középen kettévágjuk, de csak addig, hogy kitudjuk hajtani a húst. Így kapunk egy nagyobb szeletet. Ezt óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és addig a hűtőbe rakjuk amíg a fűszervajat elkészítjük.
A szobahőmérsékletű vajjal összekeverjük a citromlevet, mustárt, apróra vágott friss vagy szárított fűszereket, sót borsot és hűtőbe (vagy fagyasztóba) rakjuk 10-15 percre, hogy formázhatóvá dermedjen a vaj.
Mikor megdermedt a vaj, kivesszük a húsokat is a hűtőből, a fűszeres vajból két rudat formázunk é a húsok szélére rakjuk, majd feltekerjük őket, úgy, hogy oldalt is felhajtjuk kicsit a húst, majd hosszában feltekerjük, így nem fog kifolyni sülés közben a vaj.
Fogpiszkálókkal rögzíthetjük a hústekercseket.
Előkészítünk 3 tálat. egyikben pici sóval elkeverjük a tojást, a másikba rakjuk a lisztet, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát.
A húsokat először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Előmelegített olajban készre sütjük a húsokat, majd papírtörlőre szedjük őket, hogy a felesleges olajat felitassuk.
Salátával, hasábburgonyával, vagy tetszőleges körettel tálaljuk a kijevi csirkemellet
A pulykamellszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Figyeljünk: kevés sót használjanak, mert a szalonna és a sajt is sós! A sajtokat összekeverjük a durvára tört dióval, a finomra vágott...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA meghámozott burgonyákat kb. 2×2 cm nagyságú kockákra, a paprikákat csíkokra és a cukkinit is 2 cm vastagságú kockákra vágjuk. A paradicsomot is felaprítjuk. Én ezt a fűszer keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát egy evőkanálnyi olajon fedő alatt megpirítjuk, megforgatjuk rajta a feldarabolt csirkét, majd 1 dl borban feloldott paradicsompürével felengedjük. Mellédobunk 2 gere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, lilahagymát és alaposan elkeverjük. Egy tepsi vagy jénai alkába kevés olajat öntünk, belete...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű