♥ csirkemellhez
2 db csirkemell filé
70 g vaj
1 evőkanál petrezselyemzöld
2 evőkanál tárkony (friss, vagy szárított)
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál mustár
♥ panírozáshoz
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
5 evőkanál zsemlemorzsa
5 evőkanál búzaliszt (BL55)
♥ sütéshez
étolaj
A csirkemelleket középen kettévágjuk, de csak addig, hogy kitudjuk hajtani a húst. Így kapunk egy nagyobb szeletet. Ezt óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és addig a hűtőbe rakjuk amíg a fűszervajat elkészítjük.
A szobahőmérsékletű vajjal összekeverjük a citromlevet, mustárt, apróra vágott friss vagy szárított fűszereket, sót borsot és hűtőbe (vagy fagyasztóba) rakjuk 10-15 percre, hogy formázhatóvá dermedjen a vaj.
Mikor megdermedt a vaj, kivesszük a húsokat is a hűtőből, a fűszeres vajból két rudat formázunk é a húsok szélére rakjuk, majd feltekerjük őket, úgy, hogy oldalt is felhajtjuk kicsit a húst, majd hosszában feltekerjük, így nem fog kifolyni sülés közben a vaj.
Fogpiszkálókkal rögzíthetjük a hústekercseket.
Előkészítünk 3 tálat. egyikben pici sóval elkeverjük a tojást, a másikba rakjuk a lisztet, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát.
A húsokat először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Előmelegített olajban készre sütjük a húsokat, majd papírtörlőre szedjük őket, hogy a felesleges olajat felitassuk.
Salátával, hasábburgonyával, vagy tetszőleges körettel tálaljuk a kijevi csirkemellet
A csirkemellet felszeleteltem, sóztam, borsoztam, összetekertem, egy rudat formáltam, fehér cérnával összekötöttem és olajjal kikent tepsiben fólia alatt megsütöttem, kihűtöttem....
Elkészítési idő:Előmelegítjük a sütőt 170 C-ra. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a BBQ szószt. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és kb. 8 perc alatt megp...
Elkészítési idő: 30 percA heréket lmegmosom és letisztítom. A nagyobbakat ketté vágom. Hagyományos pörkölt-alapot készítek, ehhez a felkockázott hagymát és paprikát a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom a fe...
Elkészítési idő: