- 1 kg csirkemell
- 3 dl főzőtejszín
- fűszerek ( delikát, őrölt bors, babérlevél, petrezselyem)
- rizs vagy tészta
- vaj
A húst kockára vágom, vajon fehérre pirítom, megszórom őrölt borssal, delikáttal, megpárolom.
Megszórom liszttel, felöntöm tejszínnel, babérlevelet teszek bele, átforralom. Rizzsel vagy tésztával tálalom.
A megtisztított hagymát felkockázzuk, és a zsíron megpirítjuk. Sózzuk, majd a szeletekre vágott csirkemellet rátesszük, és mindkét oldalán átsütjük. Hozzáadjuk a megtisztított, fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, felkarikázott burgonyát sós vízben megfőzzük. A csirkét felvagdossuk és a megtisztított, felszeletelt paprikával együtt 6-7 percen át dinszteljük. Mikor elkészült,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket falatkákra vagdaljuk (lehet csíkokra is, kinek hogy tetszik). A lisztből, tojásból, tejből sűrű palacsintatésztát kavarunk. Az összepréselt fokhagymát, borsot, v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kicsontozzuk, és feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. Egy kivajazott tepsibe fektetjük a csirk...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű