- 1 kg csirkemell
- 3 dl főzőtejszín
- fűszerek ( delikát, őrölt bors, babérlevél, petrezselyem)
- rizs vagy tészta
- vaj
A húst kockára vágom, vajon fehérre pirítom, megszórom őrölt borssal, delikáttal, megpárolom.
Megszórom liszttel, felöntöm tejszínnel, babérlevelet teszek bele, átforralom. Rizzsel vagy tésztával tálalom.
A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket megmossuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, lecsepegtetjük róla a vizet, majd sóval és borssal fűszerezzük. Egy tálba tesszük a tejfölt, elkeverjük a mustárral és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA szalonnát apró kockára vágtam, és zsír hozzáadása nélkül elkezdtem kisütni. Hozzáadtam a nem túl apróra vágott hagymát, ezzel együtt üvegesre pirítottam. A kicsontozott csibecomb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rózsáira szedett karfiolt megpároljuk ételízesítős vízben. A hagymát kockázzuk, az olajon megpiriítjuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű