Máz:
4 ek. méz
1 ek mustár
1 tk. currypor
pici őrőlt chili
örölt bors
A mázhoz valókat alaposan kikeverem. Egy sütőtepsit, vagy jénait alufóliával kibélelek, dupla rétegben (nem érdemes elhagyni, mert különben napogig lehet súrolni a tepsit). Vékonyan kiolajozom, a besózott húst megkenem a mázzal, öntök alá kevés bort, szorosan lezárom alufóliával. Kb. 1 órán át sütöm 200 fokon, majd leveszem a fóliát, visszaveszem a hőfokot 180 fokra és szép pirosra sütöm a husit. Érdemes figyelni, mert a méz könnyen megég. Burgonyapürével az igazi.
Ma mézes csirkét sütöttem. Szeretjük, mert különleges, és csak pár perc munka van vele.
Ma combokból készült, de általában félbe vágott csirkéket sütök .
-elkészitünk egy 25 x 30 cm hőálló tálat ,vagy magasabb falú tepsit -alját kikenjük az olajjal -krumplit pucoljuk vastagabb karikákra vágjuk -cukkinit megmossuk ,vastaga...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1. A szalonnát kiteríted, megszórod borssal, majoránnával, belegöngyölöd a megmosott, letisztított májat, összefogod hústűvel. 2. Kis tepsibe olajat öntesz, de keveset, csak ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csirkét feldaraboljuk. 2. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát, a paradicsompürét és a csirkedarabokat. 3. Összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A csirkemellet 5-6 szeletre vágjuk és egy kicsit klopfoljuk, majd átkenjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. A mozzarellát apró darabokra szeleteljük, az ementá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű