Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mézes csirke


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Máz:
4 ek. méz
1 ek mustár
1 tk. currypor
pici őrőlt chili
örölt bors

Elkészítés:


A mázhoz valókat alaposan kikeverem. Egy sütőtepsit, vagy jénait alufóliával kibélelek, dupla rétegben (nem érdemes elhagyni, mert különben napogig lehet súrolni a tepsit). Vékonyan kiolajozom, a besózott húst megkenem a mázzal, öntök alá kevés bort, szorosan lezárom alufóliával. Kb. 1 órán át sütöm 200 fokon, majd leveszem a fóliát, visszaveszem a hőfokot 180 fokra és szép pirosra sütöm a husit. Érdemes figyelni, mert a méz könnyen megég. Burgonyapürével az igazi.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ma mézes csirkét sütöttem. Szeretjük, mert különleges, és csak pár perc munka van vele.
Ma combokból készült, de általában félbe vágott csirkéket sütök .

Mézes csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Hagymás töltött csirke
Hagymás töltött csirke

A kiklopfolt csirkemelleket enyhén besózzuk és legalább egy órán keresztül hagyjuk tejben ázni (ettől sütés után is puha marad a hús). Közben a hagymát apróra vágjuk és pici olaj...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Illatos omlós csirkemell
Illatos omlós csirkemell

A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell sajtos cukkiniraguval borítva
Csirkemell sajtos cukkiniraguval borítva

1. Lapjában 7-8 szeletre vágjuk a húst. Befűszerezzük a csirkemellet, aztán a zsíron elősütjük mindet. Legyaluljuk a cukkinit, besózzuk. 2. A vöröshagymát apróra vágva a vajon meg...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Paradicsomos-babos egytál
Paradicsomos-babos egytál

A csirkehúst megtisztítjuk és fűszerezzük sóval, borssal. Egy hőálló edény aljára rakjuk őket. A babot előfőzzük és lecsepegtetjük. A paradicsomléből, a paradicsompüréből és a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk