Máz:
4 ek. méz
1 ek mustár
1 tk. currypor
pici őrőlt chili
örölt bors
A mázhoz valókat alaposan kikeverem. Egy sütőtepsit, vagy jénait alufóliával kibélelek, dupla rétegben (nem érdemes elhagyni, mert különben napogig lehet súrolni a tepsit). Vékonyan kiolajozom, a besózott húst megkenem a mázzal, öntök alá kevés bort, szorosan lezárom alufóliával. Kb. 1 órán át sütöm 200 fokon, majd leveszem a fóliát, visszaveszem a hőfokot 180 fokra és szép pirosra sütöm a husit. Érdemes figyelni, mert a méz könnyen megég. Burgonyapürével az igazi.
Ma mézes csirkét sütöttem. Szeretjük, mert különleges, és csak pár perc munka van vele.
Ma combokból készült, de általában félbe vágott csirkéket sütök .
Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy zöldsalátát, paradicsomot felaprítasz, egy szelet kenyeret kockázol, majd pirítva hozzádod a csirkemellet, összekevered, és leöntöd olívaolajból és almaecetből, egy teáskanál s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk-borsozzuk. A tejfölt összekeverjük a tojásokkal, 3 ek liszttel, fokhagymával, medvehagymával vagy a snidlinggel, és a petrezselyemmel, ma...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tejfölt elkeverjük a vízzel és egy tepsibe öntjük. A tejfölös pohárban kimérjük a rizst, majd azt is a tepsibe öntjük, ízesítjük és jól elkeverjük. A húst vékony szeletekre vá...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes