1 csirkemell
20 dkg gomba (konzerv)
8-10 szelet bacon
1 teáskanál vaj
olaj
só, bor
A húst több szeletre osztjuk és kiklopfoljuk. Átkenjük fűszerekkel, majd a gombát leszűrjük és elosztjuk a hússzeletek közepén. Szorosan feltekerjük mindegyiket, majd egy kevés vajat kenünk a külsejükre és betekerjük a baconnel. Ha szükséges hústűvel rögzítjük, hogy sütés közben ne menjenek szét. Forró olajban kisütjük és kínálhatjuk is.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajban pirítani kezdjük. Fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, minden oldalát megpirítjuk. A tésztá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMosás és esetleges tisztítás (tokok kiszedése) után nagyjából egyforma, diónagyságú darabokra vágom. Egy mély lábasban felteszem a gázra. Vizet nem kell aláönteni, nagyon hamar el...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szétnyitjuk, fólia között óvatosan kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk egy kicsit és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. A bacont apró kockákra vágjuk, kipirít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát csíkokra vágjuk. Amennyiben szeletelés előtt (tisztítás után) hideg vízben 10 percig ázni hagyjuk, nem csípi a szemet. Kevés étolajon, fedő alatt üvegesre pároljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű