1 csirkemell
20 dkg gomba (konzerv)
8-10 szelet bacon
1 teáskanál vaj
olaj
só, bor
A húst több szeletre osztjuk és kiklopfoljuk. Átkenjük fűszerekkel, majd a gombát leszűrjük és elosztjuk a hússzeletek közepén. Szorosan feltekerjük mindegyiket, majd egy kevés vajat kenünk a külsejükre és betekerjük a baconnel. Ha szükséges hústűvel rögzítjük, hogy sütés közben ne menjenek szét. Forró olajban kisütjük és kínálhatjuk is.
A tepsibe vagy jénaiba belehelyezem a bacon szeleteket, de úgy hogy az kilógjon a tepsiből, hogy kesőbb ezeket vissza tudjam hajtani. Aztán a csirkemelleket megsózom, megborsozom í...
Elkészítési idő: 80 percA megtisztított csirkecombokat bedörzsöljük a lereszelt fokhagyma és egy kevés só keverékével, majd a hűtőbe rakjuk 30 percre. Ezután a húsokat egy olajjal kikent sütőtálba tesszü...
Elkészítési idő:A csirkemellet 2-3 vékonyabb szeletre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt felforrósítunk 1-2 evőkanál olajjal, majd belerakjuk a csirkemellszeleteket és old...
Elkészítési idő: 30 percA hagymát összevágva a zsíron üvegesre pirítjuk, beleforgatjuk a húsdarabokat és megpirítjuk. Ha már levet eresztett a hús és az eltűnt, rászórjuk a pirospaprikát. Ezzel kb. 3 perc...
Elkészítési idő: 40 perc