- 1 db pecsenye kacsa (ez a példány 1,3 kg volt),
- 1 alma,
- 1 fej vöröshagyma,
- 6 gerezd fokhagyma,
- 4 ág friss rozmaring,
- 2 ek kacsazsír,
- Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
A kacsát megmossuk, amennyiben szükséges megtisztítjuk a kóbor tokoktól, egy két ott maradt tolltól és alaposan bedörzsöljük kívül, belül sóval és borssal.
A vöröshagymát meghámozom és négy felé vágom. Az almát nem hámozom csak ezt is négy felé vágom és eltávolítom a magházát.
A negyedelt almát, -vöröshagymát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket, két ág rozmaring kíséretében elrejtem a kacsa hasába és hústűvel megtűzöm a pocakját.
A kacsazsírt elkenem a római tál alján, ráhelyezem a kacsát, hozzádobom a másik két rozmaring ágat, lefedem a római tál tetejével és 180 fokra előmelegített – hőlégkeveréses fokozaton – sütőben 2 órát sütöm.
Ha a kacsa megpuhult, leveszem a római tál tetejét és további fél órára vissza teszem sülni, de kb. 6-7 percenként kiveszem és meglocsolom a saját levével, hogy szép pirosra süljön és ne száradjon ki.
Ízlés szerint salátával, hagymás törtburgonyával kínálom.
A zúzát megmossuk alaposan tisztítsuk meg majd szeleteljük fel. A hagymát kockára vágjuk zsíron dinszteljük meg,rárakom a piros paprikát nagyon kicsit pirítom a paprikát nehogy ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat először bepácoljuk. Ehhez a hagymát, fokhagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a rozmaringot, citromot és a vizet. A pácot kihűtjük, majd egy zárható fagyasztóz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt 180 fokra állítom. Elkészítem a dresszinget (mert a hússütéshez is kelleni fog egy egészen kevés belőle): lime levét, lime lereszelt héját, mézet, olajat és a felaprított...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemájakat megtisztítjuk, szárazra töröljük. 2. A chilit apróra vágjuk. 3. A májakat fűszerezzük és méretüktől függően 1-2 szelet baconba tekerjük. 4. A betekert...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz