10 db. csirkecomb felső,
só
Panírozáshoz:
liszt,
4 db tojás,
zsemlemorzsa,
2 mokkáskanál őrölt bors,
2 mokkáskanál piros paprika,
2 evőkanál szezámmag,
1 mokkáskanál friss vagy szárított kakukkfű
1 mokkáskanál őrölt chili
Sütéshez:
olaj.
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, bevágjuk a csontok mellett - hogy jól átsüljön - és besózzuk. Elkészítjük a panírozás hozzávalóit. Az első tányérba tesszük a lisztet, melyet a piros paprikával és a borssal jól összekeverünk. A második tányérba kerül a pici sóval felvert tojás. A harmadik tányérban a zsemlemorzsához keverjük a szezámmagot, chilit és a kakukkfüvet. A combokat hagyományos módon bepanírozzuk, és nem túl forró olajban - nehogy a külseje megégjen, belül pedig nyers maradjon - megsütjük. Papírtörlőre szedve a felesleges olajat lecsepegtetjük, rizs vagy burgonyakörettel, savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és kicsit állni hagyjuk. A tejfölt, a tojást, a lisztet, a lereszelt sajtot, a sót, a borsot, összekeverjük és ebbe forgatjuk bele...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket csíkokra vágjuk és bepácoljuk a fehérborba, borsba és cukorba. A borból nem kell sokat csak épp hogy legyen rajta. Ezt kb. 1 órát hagyjuk állni. Tészta: sűrű pa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemájat megtisztítása után vékony szeletekre szeljük. 2. A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. 3. Hozzáadjuk a csirkemáj szeleteket és rövid idő alatt fehéred...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy mélyebb serpenyőben felhevítjük a zsírt, és beledobjuk a felkockázott csirkét. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a majorannával, majd hozzákeverjük a mustárt is. Amikor már pirul...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű