menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemellsonka


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 fél csirkemell (kb. 1 kg)
4 evőkanál méz
4 teáskanál só
4 kávéskanál őrölt bors
egyéb fűszerek (majoranna, kakukkfű)
4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet több is)
sütőzsák, madzag, műanyag edény...
2 babérlevél

Elkészítés:


A csirkemelleket megmosom és letörölgetem. Majd egy műanyag edénybe, amibe beleférnek a pácolni való mellek is, először mézet, sót, borsot, babérlevelet, fokhagymát és fűszereket teszek, összekeverem (mint egy pácot), a csirke mennyiségével arányosan (Illik hozzá a kakukkfű vagy a majoránna is). Majd a pácba forgatom a húsokat, hogy jól átjárja, mindenhol érje a mézes-fűszeres máz. Az edényt lezárom, majd 3 napot pihen a hűtőben.

Három nap múlva, amikor kivesszük, alaposan leöblítem, és hideg vízben egy órán át áztatom, hogy kivegye a víz az erős sós-mézes ízt.

Elkészítés:
A húst egy sütőzsákba teszem, szorosan összezárom, spárgával összekötöm, hogy henger alakú legyen. Középmeleg sütőben (140 fokon) sütöm meg a csirkemellet 45 perc alatt. Így a hús omlós, szaftos marad.
(Lehet tovább is sütni, de minél nagyobb hőfokon és hosszabb ideig készítjük, annál szárazabb lesz a hús)

Majd ott hagyom kihűlni, de kis pihentetés után melegen is fogyasztható.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hús megsütésére több verzió is létezik, van aki kötözés után forrásban lévő vízbe teszi, majd elzárva a gázt hagyja ott kihűlni a húst. A fűszerezést illetően érdemes kísérletezni a mézzel, illetve a fűszerek mennyiségével, arányával is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Ananászos csirke
Ananászos csirke

1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk vagy aprítjuk, majd forró olajon megpirítjuk. 2. Hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet, ízlés szerinti sót és azt is megpirítjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Évi féle libacomb karfiol,kelbimbó
Évi féle libacomb karfiol,kelbimbó

A libacombot konfitáltam pár napja, vagyis annyi libazsírban, ami ellepte, vagy 8 órán hagytam a sütőben 80 fokon 1 fej hagymával, pár gerezd fokhagymával, kakukkfűvel, sóval borss...

Elkészítési idő: sok
Nehézség: Közepes
share
Avatar Juhtúrós póréval töltött csirkemellek, sajtszósszal,
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Juhtúrós póréval töltött csirkemellek, sajtszósszal,

A csirkemelleket hosszában vágjuk be, majd hajtsuk szét, mint egy könyvet. Klopfolóval kissé ütögessük meg, majd daráljunk rá borsot, és sózzuk meg. A póréhagymát vágjuk egy centi...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott csirkemell csípős, krémsajtos, baconos tölte
Rántott csirkemell csípős, krémsajtos, baconos tölte

A snidlinget, a jalapenot, a paradicsomot és a bacont apróra vágjuk. A bacont lepirítjuk, leszűrjük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, jal...

Elkészítési idő: 35perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk