6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint)
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
3 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
6 gerezd fokhagyma
100 g liszt
olaj
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet, a mustárt, 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, öntsd rá a húsra. A tepsit fedd le alufóliával, tedd be a sütőbe és süsd 30 percig. Majd vedd le a fóliát és süsd tovább még nagyjából 15 pericg, hogy szépen megpiruljanak a csirkecombok.
A megmosott csirkemell filéből négy szeletet vágunk a közepét legyező alakban bemetsszük. Húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük, majd sózzuk és borsozzuk. Megpucoljuk a sárgaré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa nagyon kemény a körte: akkor citromos vízben ¾ keményre főzöm. Kiveszem a levéből a megpuhult körtét, itatóson leszárítom, és egy serpenyőben vajban aranybarnára karamellizálom...
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: KönnyűA lecsöpögtetett csirkecombokat (én 10 darabot készítettem) beszórjuk kevés delikát - bors keverékével, majd egy jénaiba egymás mellé rakjuk. 3 dl tejszínt kikeverünk 1 tejföllel,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz olajban megdinszteljük a felkockázott csirkemellet.Fűszerezzük és kevés vízben puhára pároljuk.Hozzáöntjük a gombát,összeforraljuk a hússal és tejszínnel felengedjük. Pár perc f...
Elkészítési idő: Negyed óra Nehézség: Könnyű