menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött alsócombocskák


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db nagyobb csirke alsócomb
3 db zsemle
2 db tojás
20 dkg húsos szalonna apróra vágva
só, bors, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A csirkecombokat megmossuk, a bőrét ameddig tudjuk visszafejtjük.A húst a csonttal együtt lecsapjuk egy bárddal,vigyázva hogy ne sértsük meg a bőrt és a kis maradék csontot.A húst lefejtjük a csontról és ledaráljuk a fokhagymával együtt.
A zsemléket beáztatjuk kevés tejben, kicsavarva hozzáadjuk a darált combhúst,a szalonnát , a tojásokat,sót és borsot. Ízlés szerint adhatunk hozzá zöld fűszert is. Ezt a keveréket a visszafejtett bőrbe töltjük úgy,hogy alsó comb formát alakítunk ki. Egymás mellé fektetjük egy tepsibe, öntünk alá kb. fél dl sört, a combocskákra teszünk egy mogyorónyi zsírt,alufóliával letakarva sütőbe toljuk.
35-40 percig sütjük, sülés közben ha szükséges pótoljuk a sört. A sütés végén levesszük a fóliát és a húst pirosra sütjük. 10 perc pihentetés után felszeletelve tányérra tesszük.Köretként burgonyapüré,párolt rizs tálalható.

Trükkök, tippek, praktikák:


Általában vékony bacon szalonna szeleteket fektetek a tepsi aljára,és arra kerülnek a combok, ezt a " combalját " másnap pirítós kenyérrel fogyasztjuk.

Töltött alsócombocskák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pulykamell - Göngyölt pulykamell
Pulykamell - Göngyölt pulykamell

1. A zsemléket tejbe áztatjuk, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a csirkemájat elkaparjuk. 2. A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a tojásokat, a csirkemáj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tepsis rizses hús
Tepsis rizses hús

A tejfölt elkeverjük a vízzel és egy tepsibe öntjük. A tejfölös pohárban kimérjük a rizst, majd azt is a tepsibe öntjük, ízesítjük és jól elkeverjük. A húst vékony szeletekre vá...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marcsi
Timár úti aprópecsenye
Timár úti aprópecsenye

A melleket lebőrözzük, kicsontozzuk, és a húsukat kockákra vágjuk. Az olajban a húst megsütjük, majd amikor szép piros, az apróra vágott vöröshagymát, a tört fokhagymát és egy kevé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell
Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell

A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk