8 db nagyobb csirke alsócomb
3 db zsemle
2 db tojás
20 dkg húsos szalonna apróra vágva
só, bors, 2 gerezd fokhagyma
A csirkecombokat megmossuk, a bőrét ameddig tudjuk visszafejtjük.A húst a csonttal együtt lecsapjuk egy bárddal,vigyázva hogy ne sértsük meg a bőrt és a kis maradék csontot.A húst lefejtjük a csontról és ledaráljuk a fokhagymával együtt.
A zsemléket beáztatjuk kevés tejben, kicsavarva hozzáadjuk a darált combhúst,a szalonnát , a tojásokat,sót és borsot. Ízlés szerint adhatunk hozzá zöld fűszert is. Ezt a keveréket a visszafejtett bőrbe töltjük úgy,hogy alsó comb formát alakítunk ki. Egymás mellé fektetjük egy tepsibe, öntünk alá kb. fél dl sört, a combocskákra teszünk egy mogyorónyi zsírt,alufóliával letakarva sütőbe toljuk.
35-40 percig sütjük, sülés közben ha szükséges pótoljuk a sört. A sütés végén levesszük a fóliát és a húst pirosra sütjük. 10 perc pihentetés után felszeletelve tányérra tesszük.Köretként burgonyapüré,párolt rizs tálalható.
Általában vékony bacon szalonna szeleteket fektetek a tepsi aljára,és arra kerülnek a combok, ezt a " combalját " másnap pirítós kenyérrel fogyasztjuk.
A csirkemellet nagy szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk őket. Sózzuk és borsozzuk. A gorgonzolát és a reszelt parmezánt jól összekeverjük, minden hússzeletre kenünk egy kicsit bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkét apróra vágjuk és a cukkinit lereszeljük majd összekeverjük a fűszerekkel, a zabpehellyel/zabliszttel illetve a tojáss 2. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pácot készítjük el. A mustárhoz adjunk egy teáskanálnyi borsot, kávéskanálnyi curry port, hat vagy hét gerezd fokhagymát, a mézet, csipetnyi sót, és végül 4-5 evőkanál ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizstésztát lobogó forró vízbe áztatom 10-12 percre A csirkemellet vékony csíkokra szeletelem A brokkolit 2-3 cm-es darabokra vágom A 2 tojást felverem, kissé fűszerezem A fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű