menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött alsócombocskák


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db nagyobb csirke alsócomb
3 db zsemle
2 db tojás
20 dkg húsos szalonna apróra vágva
só, bors, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A csirkecombokat megmossuk, a bőrét ameddig tudjuk visszafejtjük.A húst a csonttal együtt lecsapjuk egy bárddal,vigyázva hogy ne sértsük meg a bőrt és a kis maradék csontot.A húst lefejtjük a csontról és ledaráljuk a fokhagymával együtt.
A zsemléket beáztatjuk kevés tejben, kicsavarva hozzáadjuk a darált combhúst,a szalonnát , a tojásokat,sót és borsot. Ízlés szerint adhatunk hozzá zöld fűszert is. Ezt a keveréket a visszafejtett bőrbe töltjük úgy,hogy alsó comb formát alakítunk ki. Egymás mellé fektetjük egy tepsibe, öntünk alá kb. fél dl sört, a combocskákra teszünk egy mogyorónyi zsírt,alufóliával letakarva sütőbe toljuk.
35-40 percig sütjük, sülés közben ha szükséges pótoljuk a sört. A sütés végén levesszük a fóliát és a húst pirosra sütjük. 10 perc pihentetés után felszeletelve tányérra tesszük.Köretként burgonyapüré,párolt rizs tálalható.

Trükkök, tippek, praktikák:


Általában vékony bacon szalonna szeleteket fektetek a tepsi aljára,és arra kerülnek a combok, ezt a " combalját " másnap pirítós kenyérrel fogyasztjuk.

Töltött alsócombocskák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemell gulyáslegény kedvére
Csirkemell gulyáslegény kedvére

1. A mellfiléket lapjában bevágjuk, kihajtjuk, kissé kiverjük, majd a kétféle gulyáskrémmel megkenjük. A sajtot lereszeljük, a húsra szórjuk, amit ezután feltekerünk. Kívülről enyh...

Elkészítési idő: 1,5 h
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lucullisi csirkecomb
Lucullisi csirkecomb

A húsdarabokat megsózzuk és 15 percre félretesszük. A tojást gyengén felverjük, hozzáöntjük a sört, megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a megtisztított és szétzúzott fokhag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirke - Belga rakott csirke
Csirke - Belga rakott csirke

1. Egy tűzálló tálat alaposan kikenünk vajjal, majd az aljára egy sor burgonyakarikát rakunk. 2. Erre szórjuk a vékony szeletekre vágott póréhagymát. 3. Kissé megsózzuk, ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csirkefalatkák a sütőből
Csirkefalatkák a sütőből

A húst felszeleteljük, majd a lisztet és a fűszereket összekeverjük. Beleforgatjuk a húsokat a lisztes keverékbe, közben a vajat megolvasszuk és egy tepsibe öntjük, beletesszük a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk