- 2 db közepes pulyka felső comb (Egy db kb 1-1,2 kg csonttal)
- 2 fej fokhagyma
- só
- kb 0,5 l tej
- 8-10 szelet füstölt húsos kolozsvári szalonna (nyers!)
- A pulykacombokat fokhagymával sűrűn(!!) megspékeljük. Egy combhoz egy fej fokhagyma elmegy.
- A pulykacombokat délól estig enyhén sós tejben többször megforgatva áztatjuk.
- Este a tejet leöntjük róla
- Alaposan megsózzuk a pulykacombokat
- Reggel az összegyűlt tejes levet leöntjük róla. Kevés zsírral tepsibe helyezzük a combokat. (Pl kacsa és mangalica zsír keverék)
- Szeletelt szalonnával teljesen befedjük
- Befedjük fóliával
- Először 220 fokon, majd kb 200-190 fokon a hús megpuhulásáig sütjük, majd a fóliát levéve a szalonnát megpirítjuk rajta. Kb 2 óra a sütési idő
- Kicsit pihentetjük (ideális esetben kb fél óra), és aztán éles késsel felszeleteljük. Amíg a levest esszük addig a langyos sütőbe tesszük, hogy melegen tudjuk tálalni.
- Hagymás krumplival vagy sült krumplival tálaljuk.
1. A csirkemellet hideg vízben megmossuk, megtisztítjuk és kockákra aprítjuk, sóval, borssal ízesítjük és betesszük a hűtőbe egy picit pácolódni. 2. A csirke bundájához a felsorol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A húst alaposan megmossuk, forgójánál elvágjuk. A burgonyákat, hagymát meghámozzuk. A burgonyát karikákra vágjuk, a hagymát laskájára vágjuk.Tepsibe tesszük az olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A csirkemellet kockára vágjuk. ◾️Hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot, a tojást, a kocka sajtot, a fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük. ◾️Egy őzgerincformát k...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA húst néhány órára áztatjuk a sörben, majd leitatva sózzuk, borsozzuk és vajjal elkevert olajban átsütjük. Kiszedjük a húsdarabokat és a visszamaradt zsiradékjában aranysárgára pi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű