60 dkg csirkecomb filé
2 db Knorr Tyúkhúsleves-kocka
4 db sárga héjú burgonya nagyobb
5 gerezd fokhagyma
3 dkg füstölt kenyérszalonna
1 evőkanál olaj
olaj a krumplisütéshez
Egy nagyobb lábost, félig töltve vízzel tegyünk fel melegedni erős lángon. A krumplikat hámozzuk meg és tegyük az enyhén sózott forrásban lévő vízbe, főzzük 5-7 percig.
Közben a szalonnát vágjuk kisebb kockákra, és egy serpenyőben süssük ki a zsírját. Ezalatt a fokhagymát aprítsuk fel, a húst vágjuk kisebb kockákra.
A tyúkhúsleves kockát 1 evőkanál olajban dolgozzuk el krémes pasztává egy evőkanál segítségével. A Knorr tyúkhúsleves összetett, kerek ízei kiválóan egészítik ki a csirkecomb ízét. Keverjük hozzá a kockázott húst. A szalonna kisült zsírjának nagyját kanalazzuk le. Tegyük a forró serpenyőbe a húst és pirítsuk nagy lángon 2-3 percig, majd csökkentsük a lángot. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát is. Pirítsuk tovább a húst közepes alacsony lángon, amíg megpuhul, és közben süssük meg az előfőzött krumplit. Finomhangoljuk frissen vágott petrezselyem zölddel, csípős paprikakrémmel.
Ezzel a módszerrel igazán ízletes Brassóit készíthetünk. A kockában rejlő, komplex tyúkhúsleves alapíz pirulás közben átjárja a húst így a végeredmény remek lesz.
Keverd össze a zabpehelylisztet, a tojást, sót és a kurkumát, apránként adagold hozzá a vizet/tejet és botmixerrel dolgozd simára. Sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapj. Tedd fél...
Elkészítési idő: 60A csirkét megtisztítjuk vékonyabb szeletekre vágjuk. Beletekerjük a baconbe és fixáljuk hústűvel. Bekeverjük az olajba a fűszert, majd bele forgatjuk a betekert húsokat. 200...
Elkészítési idő:A csirke combokat le tisztítom, folyó víz alatt jól le mosom, és közben a bőr alatt megnyitom óvatosan, ki ne szakadjon a bőrre, hogy tölthető legyen és azt, be tudjam majd tölten...
Elkészítési idő: 30-perc