Hozzávalók:
1 egész csirkemell
1 közepes fej hagyma
só,bors
1/2 db kaliforniai paprika
1 dbz kukoricakonzerv
1 dl tejszín
olaj
A csirkemellet lefejtem a csontról, és felcsíkozom. A hagymát megtisztítom és apró kockákra vágom, majd kevés olajon megdinsztelem. Megszórom egy kicsi sóval és letakarva párolom, hogy mire majd a csirkemell megfő rajta, a hagyma is jó puha legyen. Ha már jó a hagyma, akkor ráteszem a húst, fehéredésig nagy lángon pirítom, majd takarékra teszem. Megszórom sóval, borssal és a közben pici kockákra vagdalt kaliforniai paprikával. Kevés vizet öntök alá, és puhára párolom. Miután a hús megpuhult, ráöntöm a lecsöpögtetett kukoricát és jól átforgatom vele. Aztán nyakon öntöm az egészet a tejszínnel, összeforralom, és már lehet is tálalni
1. A felhevített zsiradékon megfuttatjuk a hagymákat. 2. Rádobjuk a feldarabolt májat, és nagy lángon pirítjuk rövid ideig (kb. 3-5 perc). 3. Mérsékeljük a lángot, rádobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst felkockázzuk, enyhén megsózzuk, fűszerezzük, és mustárral ízesítjük. Két gerezd fokhagymát fokhagymanyomón áttörünk ezt is húsra tesszük, és pár evőkanál étolajjal összeforg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre sütjük. A húst megmossuk, közepes méretű kockákra vágjuk, az ízlés szerinti arányokban elkevert fűszerekkel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk és megszórjuk a grill és piri-piri fűszerkeverékkel. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zúzott fokha...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: Könnyű