csirkemell,
grill fűszer, ha csípősen szeretik, akkor kis őrölt chili, de lehet egyszerűen csak fokhagymával is ízesíteni, vagy csak sóval és borssal.
görög joghurt -az jó sűrű, szépen bevonja a húst.
Kell hozzá natúr reggeliző kukoricapehely, a Dm-ből szoktam beszerezni a bio változatot. Régebben lehetett boltokban is kani, de ma már csak az édesített fajtával találkozom.
A csirkemellet kis szeletekre vágom. A hús aljáról leesik egy kis darab, na akkorára. Befűszerezem, tálba teszem és leöntöm joghurttal. Csak annyival, ami szépen bevonja a húst. Hagyom állni 1-2 órán keresztül.
Ezalatt a kukoricapehely felét kávédarálón vagy késes aprítóval finomra darálom, olyanra, mint a zsemlemorzsa. A másik felét csak durvára töröm. A kettőt összekeverem.
A bepácolt húst ebbe a keverékbe forgatom. Nem kell a joghurtot lehúzni róla, erre rátapad a kukorica és rendkívül jó ízt ad neki. Így nem kell sem lisztet, sem tojást használni a panírozáshoz.
A húsokat egymás mellé fektetem egy tálcára és hagyom állni, kb. 20-30 percig, hogy a kukorica kissé megpuhuljon a joghurttól, különben keményre sül, feltöri a szájpadlást.
Ezután kétféle módon lehet eljárni. Vagy hagyományosan, bő olajban sütjük ropogósra, vagy vékonyan kiolajozott tepsire fektetjük és forró sütőben, félidőben megfordítva megsütjük. Ez kétségtelenül diétásabb, az előző kétségtelenül finomabb. lehet választani.
Valamilyen mártogatós illik hozzá Én leginkább házi majonézt készítek, amibe édes chiliszószt keverek.
Tényleg függőséget okoz!
300 gramm sült csirkemellet 300 gramm főtt karfiolt leturmixoltam összekevertem egy tojás és egy kevés tejföl keverékével, muffin formába szedtem megszórtam reszelt zsírszegény tr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykamellet 1 centi vastag szelekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A szeleteket lisztbe forgatjuk és az olajban elősütjük. A húst félrerakjuk és a serpenyőbe dobjuk a finomra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat ferdén bevágjuk,úgy hogy ne szakadjon ki. Valójában zsebeket készítünk a fűszervajnak.besózzuk,borsozzuk,és félretesszük. A fűszervajhoz aprítjuk a medvehagymát jó apr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkemellet megmossuk, majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a mellfilét egy-másfél cm mélyedést vágunk. A mellfilét bekenjük a steak fűszersóval ízlés szerint, 1-2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű