Családireceptkönyv.hu

Kínai mézes-szezámmagos csirke recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg csirkemell filé
1 csapott kk só
0,5 kk őrölt bors

Bundához:

2 tojás
0,5 dl olaj
1 csapott kk só
1 nagy csipet bors
12 púpos ek liszt
2,5 dl tej

Sütéshez:

olaj bőven

Bevonáshoz:

2 ek méz
3 ek szezámmag

Elkészítés:



:

Az alaposan megtisztított csirkemellet tetszés szerint vagy kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni és meghintjük sóval, borssal.

A masszához a tojást a fűszerekkel, az olajjal kicsit elkeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk.

A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben felforrósodik az olaj.

Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Érdemes több adagban kisütni.

A mézet kicsit megmelegítjük, majd a kisült csirkére csorgatjuk, meghintjük a szezámmaggal és kicsit összerázzuk, hogy minden darabot rendesen bevonjon a méz és a szezámmag.

Melegen, pirított tésztával kínáljuk.

Kínai mézes-szezámmagos csirke recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós, fűszeres csirke
Ropogós, fűszeres csirke

A húsokat megmossuk, átkenjük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és 2-3 órán át lefedve pihentetjük. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk a tejben. Mikor k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Tepsis csirke gombával
Csirkecomb - Tepsis csirke gombával

1. A húst sózzuk, borsozzuk. 2. Forró olajon hirtelen átsütjük a húsokat. 3. Tepsibe rakjuk először a felvágott burgonyát,a gombát, a répát, majd a paradicsomot, megsózzuk, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Jusztina
Paprikás csirke
Paprikás csirke

1. Egy nagy serpenyőben először megpirítjuk a bacont, rádobjuk az összevágott vöröshagymát, és pár perc pirítás után jöhet a kockázott paprika, mellyel együtt pároljuk még két perc...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marci
Sajtos csirkemell őzgerincben
Sajtos csirkemell őzgerincben

Egy őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy a végük a forma peremén túl kilógjon. A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük. A c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk