1 kg csirkemell filé
1 csapott kk só
0,5 kk őrölt bors
Bundához:
2 tojás
0,5 dl olaj
1 csapott kk só
1 nagy csipet bors
12 púpos ek liszt
2,5 dl tej
Sütéshez:
olaj bőven
Bevonáshoz:
2 ek méz
3 ek szezámmag
:
Az alaposan megtisztított csirkemellet tetszés szerint vagy kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni és meghintjük sóval, borssal.
A masszához a tojást a fűszerekkel, az olajjal kicsit elkeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk.
A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben felforrósodik az olaj.
Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.
Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Érdemes több adagban kisütni.
A mézet kicsit megmelegítjük, majd a kisült csirkére csorgatjuk, meghintjük a szezámmaggal és kicsit összerázzuk, hogy minden darabot rendesen bevonjon a méz és a szezámmag.
Melegen, pirított tésztával kínáljuk.
A húsokat megmossuk, átkenjük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és 2-3 órán át lefedve pihentetjük. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk a tejben. Mikor k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst sózzuk, borsozzuk. 2. Forró olajon hirtelen átsütjük a húsokat. 3. Tepsibe rakjuk először a felvágott burgonyát,a gombát, a répát, majd a paradicsomot, megsózzuk, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Egy nagy serpenyőben először megpirítjuk a bacont, rádobjuk az összevágott vöröshagymát, és pár perc pirítás után jöhet a kockázott paprika, mellyel együtt pároljuk még két perc...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűEgy őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy a végük a forma peremén túl kilógjon. A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük. A c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű