menu

Családireceptkönyv.hu

Duplasajtban sült paradicsomos csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 fél csirkemell filé bőr nélkül
8 dg reszelt sajt
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 kis kanál fűszerkeverék: rozmaring, kakukkfű, bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
2 tojás
3 evőkanál olaj
30 dg paradicsom mártás
15 dg pizza mozzarella

Elkészítés:


A mellfiléket lapjában elfelezzük - így két lapos szeletet kapunk, sózzuk, finoman borsozzuk őket és kenjük be préselt fokhagymával.
Mártsuk a hússzeleteket a felvert, picit sózott tojásba, reszelt sajtba és süssük azonnal közepes tűzön teflon serpenyőben a felforrósított olajon oldalanként 4-4 percig.
A paradicsomszószt könnyen készíthetjük főzés nélkül a Sparban kapható Pirlo márkájú 40 dekás konzerv darabolt paradicsomból. nagyon finom, nem csípős savanyú. hanem lágy ízű. A legegyszerűbb a kinyitott konzerv tartalmát egy késes aprítóba vagy turmixba tölteni, picit sózni (netán kevés barna cukrot adni hozzá:::) jól összemixelni, majd hozzáadni a fűszereket és ismét mixelni - kész!
A szósz 2/3 részét egy tűzálló tálba ötjük. Arra jönnek a sajtos csirke szeletek, a maradék szósz és a reszelt mozzarella. 200 C fokon 20 percig sütjük, amíg a sajt meg nem színesedik.
Spagettivel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a mennyiség szerintem 4-6 jó étvágyú embernek való. Kisebb mennyiségért csökkenteni kell arányosan a csirke- és a fűszerek mennyiségét. A paradicsomszószt érdemes az egy konzervből megcsinálni és a maradékot pl. Philadelphiás dobozban mélyhűteni pl pizzára vagy paradicsomos tésztához-

Duplasajtban sült paradicsomos csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Csirkés-sonkás rizs Mornay-mártásban
Csirkés-sonkás rizs Mornay-mártásban

A rizst megfőzzük. Kivajazott tepsibe vagy jénaiba simítjuk. Ráhelyezzük a sonkát. A húst felszeleteljük, elősütjük és a sonkára tesszük. A Mornay-mártás elkészítése: A visszam...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos kacsa
Narancsos kacsa

Az egész kacsát daraboljuk fel, majd a zsírosabb bőrös részeket fejtsük le róla és egy serpenyőben pici vizet aláöntve süssük ki. Így finom kacsatöpörtyűt és zsírt kapunk végeredmé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos chilis csirkemell
Narancsos chilis csirkemell

A narancsot alaposan megmossuk, héját (csak a narancssárga részt!) vékonyan levágjuk, csíkokra metéljük. A narancs levét kicsavarjuk. A csirkehúst a bőrrel együtt megmossuk, a chil...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Fokhagymás tejszínes csirkeragu
Fokhagymás tejszínes csirkeragu

A csirkemellet vékony csíkokra, a fokhagymát nagyon apróra vágtam. Egy serpenyőben felolvasztottam a vajat, megpirítottam rajta a csirkemell csíkokat. Ízesítettem sóval, őrölt feh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk