4 fél csirkemell filé bőr nélkül
8 dg reszelt sajt
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 kis kanál fűszerkeverék: rozmaring, kakukkfű, bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
2 tojás
3 evőkanál olaj
30 dg paradicsom mártás
15 dg pizza mozzarella
A mellfiléket lapjában elfelezzük - így két lapos szeletet kapunk, sózzuk, finoman borsozzuk őket és kenjük be préselt fokhagymával.
Mártsuk a hússzeleteket a felvert, picit sózott tojásba, reszelt sajtba és süssük azonnal közepes tűzön teflon serpenyőben a felforrósított olajon oldalanként 4-4 percig.
A paradicsomszószt könnyen készíthetjük főzés nélkül a Sparban kapható Pirlo márkájú 40 dekás konzerv darabolt paradicsomból. nagyon finom, nem csípős savanyú. hanem lágy ízű. A legegyszerűbb a kinyitott konzerv tartalmát egy késes aprítóba vagy turmixba tölteni, picit sózni (netán kevés barna cukrot adni hozzá:::) jól összemixelni, majd hozzáadni a fűszereket és ismét mixelni - kész!
A szósz 2/3 részét egy tűzálló tálba ötjük. Arra jönnek a sajtos csirke szeletek, a maradék szósz és a reszelt mozzarella. 200 C fokon 20 percig sütjük, amíg a sajt meg nem színesedik.
Spagettivel tálaljuk.
Ez a mennyiség szerintem 4-6 jó étvágyú embernek való. Kisebb mennyiségért csökkenteni kell arányosan a csirke- és a fűszerek mennyiségét. A paradicsomszószt érdemes az egy konzervből megcsinálni és a maradékot pl. Philadelphiás dobozban mélyhűteni pl pizzára vagy paradicsomos tésztához-
Egy tűzálló tálat meglocsolunk olajjal. A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd 5 egyenlő részre osztjuk. Gombóccá gyúrjuk, majd a tepsiben a tenyerünkke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkecombokat a fűszersóval megszórjuk, hintünk rá kevés borsot, szárított rozmaringot és sütőzacskóban ropogósra sütjük. A kelbimbót megtisztítjuk, ha nagyobbak felezzük, ne...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű1. A megsózott csirkét bemártjuk lisztbe, felvert tojásba – amit egy kevés tejjel kevertünk el -, végül zsemlemorzsába. 2. Annyi olajban sütjük rózsaszínűre, hogy ússzon benne....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz