1 kg csirkeszárny
3 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
2 ág rozmaring
só
frissen őrölt bors
olaj
50 dkg franciasaláta (mirelit) vagy bármilyen zöldségkeverék
2 dl tejszín
hagyma, fokhagyma
só, bors, tárkony
vaj
Roppant egyszerű dolgod van. A szárnyakat mosd át jó alaposan, majd tedd őket félre. Egy alkalmas tálkába törd bele a fokhagymát, önts rá olajat, őröld bele a borsot, szórd rá a paprikát, morzsold rá a rozmaringot, keverd el jó alaposan. Ezután kend be a szárnyakat ezzel a páccal, és serpenyőben forró olajban, vagy pedig sütőben, magas hőfokon süsd aranybarnára a falatokat.
A vajon megpárolom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, rádobom a zöldségkeveréket, megsózom, megborsozom, egy kevés vizet öntök alá és puhára főzöm. Amikor megpuhult és a levét is elfőtte, tejszínnel felöntöm és megszóróm tárkonnyal és készre forralom.
Elkészítése: A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük. A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon me...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA combokat alaposan megmossuk, majd a fűszerkeverékkel jól meghintjük és uha vajjal és zúzott fokhagymával átkenjük őket. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd a combokat bei...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA csirkecombokat előző nap megpucoljuk és feldaraboljuk. A só-bors-paprika keverékét rászórjuk a csirkére, öntünk rá 1/2 dl olajat, és bepácoljuk. A krumplit megpucoljuk és a hasá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húsokat ferdén bevágjuk,úgy hogy ne szakadjon ki. Valójában zsebeket készítünk a fűszervajnak.besózzuk,borsozzuk,és félretesszük. A fűszervajhoz aprítjuk a medvehagymát jó apr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes