1 kg csirkeszárny
3 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
2 ág rozmaring
só
frissen őrölt bors
olaj
50 dkg franciasaláta (mirelit) vagy bármilyen zöldségkeverék
2 dl tejszín
hagyma, fokhagyma
só, bors, tárkony
vaj
Roppant egyszerű dolgod van. A szárnyakat mosd át jó alaposan, majd tedd őket félre. Egy alkalmas tálkába törd bele a fokhagymát, önts rá olajat, őröld bele a borsot, szórd rá a paprikát, morzsold rá a rozmaringot, keverd el jó alaposan. Ezután kend be a szárnyakat ezzel a páccal, és serpenyőben forró olajban, vagy pedig sütőben, magas hőfokon süsd aranybarnára a falatokat.
A vajon megpárolom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, rádobom a zöldségkeveréket, megsózom, megborsozom, egy kevés vizet öntök alá és puhára főzöm. Amikor megpuhult és a levét is elfőtte, tejszínnel felöntöm és megszóróm tárkonnyal és készre forralom.
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megpirítjuk, sózzuk, (a sótól kiengedi a levét és az ételben nem lesznek hagyma kockák) hozzáadjuk a fokhagymát is és azzal is pirítjuk. Majd r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk és szárazra töröljük. A hagymát finomra vágjuk, meghámozzuk, a gyömbért lereszeljük. A fokhagymát apróra vágjuk, a hegyes erős paprikát pedig karikákra. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis tálkában keverjük össze a felaprított zöldhagymát, petrezselymet és fokhagymát. A hideg vajat vágjuk négyfelé. Készítsünk elő három tányért, az egyikben keverjük el a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A kacsamellet beirdaljuk (vigyázzunk, hogy a húsba ne nagyon vágjunk bele). ◾️Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. ◾️Egy serpenyőt felhevítünk és beletesszük a kacsamellet bő...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes