Dubarry csirkemell
Hozzávalók
60 dkg csirkemell filé
12 dkg finomliszt
60 dkg karfiol fagyasztott is lehet
12 dkg Rama margarin
3 dl tej
2 db tojássárgája
1 dl tejszín
12 dkg reszelt sajt
3 evőkanál étolaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 kiskanál só
1/2 kiskanál őrölt fekete bors
Elkészítés
Csirkemell szeleteket megsózzuk, lisztbe forgatjuk és mindkét oldalát kicsit megütjük(10 perc).Közben a rózsáira szedett karfiolt sós vízben majdnem puhára főzzük és leszűrjük. A csirkemell szeleteket egy vajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük. Tetejükre halmozzuk a főtt karfiolt, kicsit sózzuk és borsozzuk.
Egy lábosban 6 dkg margarint olvasztunk, elkeverjük benne a 6 dkg lisztet és habzásig hevítjük. Hozzáöntjük a forró tejet és folyamatos kevergetés közben sűrű mártássá főzzük. Majd levesszük a tűzről, a tojássárgákat összekeverjük a tejszínnel és állandó keveréssel a mártáshoz öntjük. Végül belekeverjük a reszelt sajt felét. Majd ezt a mártást ráöntjük a húsra és a karfiolra.
Reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon 30 percig sütjük.
A csirkecombot megtakarítom és felszeletelem. A gombát megtisztítom és felvagdosom. A gombát 1 kanál olíva olajon meg megpárolom pici ételízesítő hozzáadásával. A csirkeco...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: Könnyű1. A citromot egy vágódeszkán kicsit meghengergetjük, félbevágjuk, majd vágási felületével lefelé száraz, forró serpenyőbe nyomjuk, pár percet sütjük, amíg megpirul, ezután kivessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű