1 kg csirkemell
2 dl tejföl
6 gerezd fokhagyma
2 tojás
3 evőkanál liszt liszt
6 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj
A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, de akár egy napig is állhat.
A lisztet és a zsemlemorzsát összekeverjük, beleforgatjuk a pácolt húsokat, majd forró olajban kisütjük.Köret... amit szeretünk :-)
1. Én előző nap a csirkemellet fokhagymás tejben beáztattam. 2. A csirkemell filéket lapjában félbevágjuk, majd hosszában vékony /1,5 cm széles/ csíkokra felvágjuk. 3. Besó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: KönnyűA pulykamellből hét nagyobb szeletet vágunk, melyeket jól kiklopfolunk, majd sózunk, borsozunk. Az almát kicsumázzuk, és fél cm vastag karikákra vágjuk. A vöröshagymát szintén fel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sáfrányt szórjuk bele kevés forró vízbe. A húst kockázzuk fel, majd olívaolajon pirítsuk meg. Ha megsült, szedjük ki, és a fennmaradt zsiradékon pirítsuk meg a rizst. Miután...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű