A husi ízletes és omlós lesz, a szósz pedig remek. Szinte bármilyen köret kínálható mellé.
Hozzávalók:
1 csirkemell
1 póréhagyma
1 teáskanálnyi rozmaring
friss petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
fél evőkanálnyi mustár
1 dl főzőtejszín
0,5 dl tejföl
só, bors
olaj
A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajban pirítani kezdjük, a zöld részét is felhasználjuk. A húst nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel. 8-10 percen át pirítjuk. A tejszínt, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a rozmaringot is, leöntjük vele és kis lángon készre főzzük. A csirke pillanatok alatt elkészül, nem kell túlfőzni, mert akkor kiszárad!
A húsokat a sütés előtti este klopfold ki. Nyomd vagy reszeld a fokhagymát a tejbe, és tedd bele a szeleteket. Fedd le, és rakd egy éjszakára hideg helyre. Másnap vedd ki a pácból,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűFelcsíkozzuk a csirkemellet, nagyobb szeletekre vágjuk a hagymát, majd az utóbbit megpirítjuk olajon. Hozzáadjuk a csirkemellet, amelyet fehéredésig sütünk. Amikor átsült, felöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSütőt előmelegítjük 200 fokra. Spenótot forró vízben 3 perc alatt megfőzzük, leszűrjük. Túróval és 1 tk sóval összeaprítjuk. Csirkemellet vékony szeletekre, kb 5x5 cm darabokra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét zeller szárat, egy vöröshagymát, két paradicsomot és egy paprikát nagyobb szeletekre vágjuk. Picit sózzuk, borsozzuk és 3 dl olívaolajjal leöntjük. 240 fokon 6-8 percig sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű