menu

Családireceptkönyv.hu

Zöld fűszeres szószos csirke,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A husi ízletes és omlós lesz, a szósz pedig remek. Szinte bármilyen köret kínálható mellé.
Hozzávalók:
1 csirkemell
1 póréhagyma
1 teáskanálnyi rozmaring
friss petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
fél evőkanálnyi mustár
1 dl főzőtejszín
0,5 dl tejföl
só, bors
olaj

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajban pirítani kezdjük, a zöld részét is felhasználjuk. A húst nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel. 8-10 percen át pirítjuk. A tejszínt, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a rozmaringot is, leöntjük vele és kis lángon készre főzzük. A csirke pillanatok alatt elkészül, nem kell túlfőzni, mert akkor kiszárad!

Zöld fűszeres szószos csirke,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Csirkemelles tészta
Csirkemelles tészta

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerkeveréket. Ezután 1-2 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (kb.1...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell elkészítése
Csirkemell elkészítése

A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejszínes penne majoránnás csirkével
Tejszínes penne majoránnás csirkével

A csirkemelleket apró csíkokra vágjuk, majd meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és jól megszórjuk majoránnával. (Ne vágjunk nagy csíkokat, mert a csirkemell sütés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Csirkemell császárok módjára
Csirkemell - Csirkemell császárok módjára

1. A csirkemellet úgy csontozom ki, hogy egyforma szép nagy 4 húsdarabot kapjak. 2. Húskalapáccsal enyhén megveregetem, majd megsózom. 3. A felforrósított olajon épp csak f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk