Családireceptkönyv.hu

Zöld fűszeres szószos csirke,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A husi ízletes és omlós lesz, a szósz pedig remek. Szinte bármilyen köret kínálható mellé.
Hozzávalók:
1 csirkemell
1 póréhagyma
1 teáskanálnyi rozmaring
friss petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
fél evőkanálnyi mustár
1 dl főzőtejszín
0,5 dl tejföl
só, bors
olaj

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajban pirítani kezdjük, a zöld részét is felhasználjuk. A húst nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel. 8-10 percen át pirítjuk. A tejszínt, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a rozmaringot is, leöntjük vele és kis lángon készre főzzük. A csirke pillanatok alatt elkészül, nem kell túlfőzni, mert akkor kiszárad!

Zöld fűszeres szószos csirke,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Görög saláta csirkecombbal
Görög saláta csirkecombbal

Besózzuk a combokat, és bedörzsöljük egy pici vízzel hígított paradicsompürével és a zúzott fokhagymával. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a fűszerekkel egyenletesen beszórjuk. Teps...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Janee
Sertés ( csirkemell ) szelet jóasszony módra 1.
Sertés ( csirkemell ) szelet jóasszony módra 1.

A sertésszeleteket kikloffoljuk,sózzuk,borsozzuk,lisztbe forgatjuk,majd forró olajban sütjük. Kevés olajban a kockára vágott szalonnát üvegesre hevítjük,majd hozzáadjuk a felvágott...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Pulykamell - Rántott pulykamell
Pulykamell - Rántott pulykamell

1. A pulykamellet lebőrözzük, kicsontozzuk, felszeleteljük, és rostjaira merőlegesen sűrűn bevagdossuk. 2. Húsverővel óvatosan kiveregetjük, és megsózzuk a hússzeleteket, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos-fokhagymás pulykacomb
Kolbászos-fokhagymás pulykacomb

A pulykacombokat sózzuk, borsozzuk. A fokhagymákat meghámozzuk hasábokra vágjuk. A húsokba hegyes késsel réseket vágunk, beletömködjük a fokhagymákat. Egy olajozott tepsire fektetj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk