50 dkg paradicsom
2 fej vöröshagyma olívaolaj
30 dkg csiperkegomba
80 dkg csirkemellfilé
1 szál friss tárkony vagy 1 teáskanál őrölt tárkony
1 dl főzőtejszín
só, bors
A paradicsomokat megmossuk, mindkét oldalukon keresztet vágunk rájuk. Forró vízbe dobjuk őket, majd maximum 1 perc után ki is vesszük. Hideg víz alatt gyorsan lehúzzuk a héjukat. A hámozott paradicsomokat botturmixszal pürésítjük, majd félretesszük a szószt.
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, olívaolajon pirítani kezdjük, majd rádobjuk a megtisztított, félbevágott vagy negyedelt gombát. Mikor a gomba elfőtte a levét, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemellet, a felaprított tárkonyt, pár perc alatt összepirítjuk.
Felöntjük a paradicsomszósszal és a tejszínnel, ekkor már csak forrásig hevítjük, de nem forraljuk. Sózzuk, borsozzuk, friss kenyérrel, rizzsel, kuszkusszal vagy polentával tálalhatjuk.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk. Az olajat a mustárt és a fokhagymát összekeverjük és megkenjük vele a hússze...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirkedarabokat megmossuk, szárazra töröljük és besózzuk, borsozzuk. A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A zöldséglevest csomómentesen elkeverjük a mustárral. Egy fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző nap a húst besózzuk, késheggyel mélyen, a rostokkal párhuzamosan bemetsszük. Az 5 dkg, kisebb darabokra, valamint a meghámozott, vékony csíkokra vágott fokhagymát a hasadékok...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet ketté vágjuk, majd “lapjával” is félbe, hogy szeleteket kapjunk. Kicsit megklopfoljuk, majd megforgatjuk a sózott, borsozott lisztben, és előmelegített zsiradékban h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű