50 dkg paradicsom
2 fej vöröshagyma olívaolaj
30 dkg csiperkegomba
80 dkg csirkemellfilé
1 szál friss tárkony vagy 1 teáskanál őrölt tárkony
1 dl főzőtejszín
só, bors
A paradicsomokat megmossuk, mindkét oldalukon keresztet vágunk rájuk. Forró vízbe dobjuk őket, majd maximum 1 perc után ki is vesszük. Hideg víz alatt gyorsan lehúzzuk a héjukat. A hámozott paradicsomokat botturmixszal pürésítjük, majd félretesszük a szószt.
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, olívaolajon pirítani kezdjük, majd rádobjuk a megtisztított, félbevágott vagy negyedelt gombát. Mikor a gomba elfőtte a levét, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemellet, a felaprított tárkonyt, pár perc alatt összepirítjuk.
Felöntjük a paradicsomszósszal és a tejszínnel, ekkor már csak forrásig hevítjük, de nem forraljuk. Sózzuk, borsozzuk, friss kenyérrel, rizzsel, kuszkusszal vagy polentával tálalhatjuk.
A kettévágott csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, amit bele is masszírozzunk a szárnyakba, sütőben 200 C fokon 30 percig elősütjük őket. Míg a húso...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű40 dkg kockákra vágott csirkemellet kevés olajon megpirítottam,só,bors,majoranna ízlés szerint.2 db kígyóuborkát,1 fej lila hagymát,1 kaliforniai paprikát,1 lecsó paprikat,1-1 Lid...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell filéket megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd a ketchuppal bekenjük, és kb. 1 órát hagyjuk pácolódni. A csirkemellekre tesszük a 2-2-t rozmaringágacskát, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket félbe vágjuk, a gyros gyorspáccal bedörzsöljük. 2. A háromféle mustárt összekeverjük, majd a csirkére kenjük. 3. A forró grillrácsot az olajjal megkenjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz