50 dkg paradicsom
2 fej vöröshagyma olívaolaj
30 dkg csiperkegomba
80 dkg csirkemellfilé
1 szál friss tárkony vagy 1 teáskanál őrölt tárkony
1 dl főzőtejszín
só, bors
A paradicsomokat megmossuk, mindkét oldalukon keresztet vágunk rájuk. Forró vízbe dobjuk őket, majd maximum 1 perc után ki is vesszük. Hideg víz alatt gyorsan lehúzzuk a héjukat. A hámozott paradicsomokat botturmixszal pürésítjük, majd félretesszük a szószt.
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, olívaolajon pirítani kezdjük, majd rádobjuk a megtisztított, félbevágott vagy negyedelt gombát. Mikor a gomba elfőtte a levét, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemellet, a felaprított tárkonyt, pár perc alatt összepirítjuk.
Felöntjük a paradicsomszósszal és a tejszínnel, ekkor már csak forrásig hevítjük, de nem forraljuk. Sózzuk, borsozzuk, friss kenyérrel, rizzsel, kuszkusszal vagy polentával tálalhatjuk.
1. Én előző nap a csirkemellet fokhagymás tejben beáztattam. 2. A csirkemell filéket lapjában félbevágjuk, majd hosszában vékony /1,5 cm széles/ csíkokra felvágjuk. 3. Besó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát felaprítjuk, és kis lángon, kevés olajon üvegesre dinszteljük egy nagyobb serpenyőben. Hozzáadjuk a kisebb csíkokra vágott csirkemellfilét, összekeverjük, és addig s...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA karajszeleteket alaposan kiklopfoljuk és meghintjük sóval és borssal. Ráfektetjük a bacon szeleteket és szorosan felcsavarjuk a húst. Felszeleteljük kb 2 ujjnyi darabokra. Sas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű