1 kg csirkeszárny, csirke felsőcomb vegyesen, bőrrel
4 tojás,
1dl tej,
egy evőkanál citromlé,
25 dkg liszt, csipet só, csipet oregano, szárított bazsalikom, zsálya, csili, majoranna, gyömbér, paprika, fehér bors.
15 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg. összetört kukoricapehely, olaj a sütéshez.
Elkészítés: keverjük össze a tejet, tojást, citromlevet egy tálba, tegyük bele a csirkedarabokat, hagyjuk állni fél órát. Közben a száraz anyagokat jól keverjük össze egy másik tálban. Vegyük ki a csirkéket, majd duplán panírozzuk a tojásos és a száraz keverékkel. Szokásos módon süssük ki a rántott csirkéket bő, forró olajban, fedő alatt, majd fedő nélkül.
Jó étvágyat!
A felkockázott csirkemellet olajon megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd kiszedegetjük és félretesszük. A visszamaradt olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát és fo...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA mártás A répákat és a hagymát megpucoljuk, és közepesre aprítjuk. Az egészet egyben feltesszük főni, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Só, kevés bors, 4-5 babérlevél, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vágd apró darabokra a nyers csirkemellet, az inakat közben szedd ki. Majd a húst aprítógépben pépesítsd. 2. Add hozzá a két evőkanál zsírt, a sonka vagy húslevet, illetve a fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük. A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon megpirítjuk, sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes