1 kg csirkeszárny, csirke felsőcomb vegyesen, bőrrel
4 tojás,
1dl tej,
egy evőkanál citromlé,
25 dkg liszt, csipet só, csipet oregano, szárított bazsalikom, zsálya, csili, majoranna, gyömbér, paprika, fehér bors.
15 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg. összetört kukoricapehely, olaj a sütéshez.
Elkészítés: keverjük össze a tejet, tojást, citromlevet egy tálba, tegyük bele a csirkedarabokat, hagyjuk állni fél órát. Közben a száraz anyagokat jól keverjük össze egy másik tálban. Vegyük ki a csirkéket, majd duplán panírozzuk a tojásos és a száraz keverékkel. Szokásos módon süssük ki a rántott csirkéket bő, forró olajban, fedő alatt, majd fedő nélkül.
Jó étvágyat!
A húst fűszerezzük, lisztbe mártjuk, majd olajban mindkét oldalát megpirítjuk (10 perc). A húst kiszedjük az olajból, beleszórjuk a vágott hagymát, 5 perc pirítás után hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat befűszerezzük, kb. 15 percet állni hagyjuk. A hagymákat megtisztítjuk, az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk. A hagymákat cikkekre vágjuk és megpirítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLehet ráhalmozni még sajtot,póréhagymát,paradicsomot és ízlés szerint szalonnát.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sertéscombot alaposan megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni. 2. A vöröshagymát megtisztítjuk, félkarikára szeleteljük. 3. A szalonnát is vékony...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű