1 kg csirkeszárny, csirke felsőcomb vegyesen, bőrrel
4 tojás,
1dl tej,
egy evőkanál citromlé,
25 dkg liszt, csipet só, csipet oregano, szárított bazsalikom, zsálya, csili, majoranna, gyömbér, paprika, fehér bors.
15 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg. összetört kukoricapehely, olaj a sütéshez.
Elkészítés: keverjük össze a tejet, tojást, citromlevet egy tálba, tegyük bele a csirkedarabokat, hagyjuk állni fél órát. Közben a száraz anyagokat jól keverjük össze egy másik tálban. Vegyük ki a csirkéket, majd duplán panírozzuk a tojásos és a száraz keverékkel. Szokásos módon süssük ki a rántott csirkéket bő, forró olajban, fedő alatt, majd fedő nélkül.
Jó étvágyat!
A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a hosszúkás csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig pároljuk. Közben a zöldségeket meghámoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a krumplit megpucolom, felkockázom megfőzöm. Ugyanis tovább fő a krumpli mint ahogy elkészül a resztelt máj. Az egyik hagymát apró kockára vágom,a másikat karikára vágom,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mustárokat alaposan elkeverem a fűszerekkel, fokhagyma, olívaolaj, kakukkfű, só, bors, majd félre teszem. A csirkemellet megmosom, szárazra törlöm és csíkokra vágom. Ezután alap...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA töltelékhez a kenyeret kevés vízbe áztatom, ne ázzon szét teljesen, de azért puhuljon meg. A szalonnát felaprítom, a hagymát is igen apróra vágom, a gombát apróra szeletelem. N...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű