1 kg csirkeszárny, csirke felsőcomb vegyesen, bőrrel
4 tojás,
1dl tej,
egy evőkanál citromlé,
25 dkg liszt, csipet só, csipet oregano, szárított bazsalikom, zsálya, csili, majoranna, gyömbér, paprika, fehér bors.
15 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg. összetört kukoricapehely, olaj a sütéshez.
Elkészítés: keverjük össze a tejet, tojást, citromlevet egy tálba, tegyük bele a csirkedarabokat, hagyjuk állni fél órát. Közben a száraz anyagokat jól keverjük össze egy másik tálban. Vegyük ki a csirkéket, majd duplán panírozzuk a tojásos és a száraz keverékkel. Szokásos módon süssük ki a rántott csirkéket bő, forró olajban, fedő alatt, majd fedő nélkül.
Jó étvágyat!
A megtisztított, lecsöpögtetett húst lisztben megforgatom, sózom, borsozom. Serpenyőben kérget sütök rá, majd jénaiba teszem őket. Mellédarabolom a hagymát, felöntöm borral (lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst kockára vágom. A zöldségféléket (vöröshagyma, fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom) apróra kockázom. A zsiradékot felhevítem, és először a kockára vágott pulykahúst a fela...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat gyúrd össze, majd csomagold folpackba, és tedd félre pihenni. Olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, tedd rá a darált húst, és ízlés szerint fűszerezd sóv...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkemell csíkok salátával recept elkészítéséhez első lépésben vágd csíkokra a csirkemellet, és forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt. Önts 1 ek. olajat a serpenyőbe, és ad...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű