Hozzávalók a tésztájához:
250 g liszt,
1 – 1,5 dl joghurt (a liszt mennyiségétől függ),
fél kis kanál szódabikarbóna,
egy csipetnyi só.
Hozzávalók a töltelékhez:
500 g darált csirkehús,
1 csomag sós pálcika (ropi),
1 hagyma,
só,
őrölt fekete bors,
olaj a sütéshez.
Készítsük el a tésztát, keverjük össze a joghurtot a szódabikarbónával, a sóval és a liszttel, gyúrjunk egy lágy tésztát belőle (legyen puha, de ne ragadjon a kezünkhöz). Nyújtsuk el a tésztát, majd vágjuk 3 cm szélességű csíkokra.
A darált húst keverjük össze az apróra vágott hagymával és sózzuk, borsozzuk. Tegyünk egy keveset ebből a töltelékből a sós pálcikára, formázzuk meg, henger alakúra. A pálcika fele maradjon szabad.
A húst tekerjük be egy csík tésztába.
Tegyünk egy serpenyőbe annyi olajat, hogy sütéskor ellepje a “comb” felét és süssük ki a hamis csirke combokat. Jó étvágyat!
Megmosom csapnál jól a húst, majd felitatom a papírtörlővel a vizet róla. Kettévágom mindkét oldalon, ami lejön vékony hús, azt levágom és félre rakom. Egy zacskót terítek a húsr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hideg vízzel leöblített, papírtörlővel megszárított csirkemelleket kettévágjuk. Mind a 4 darabot keresztben szétvágjuk, de nem teljesen, csak annyira, hogy szét lehessen ny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet leöblítjük, szárazra töröljük, és kisebb szeletekre felvágjuk. Sózzuk, majd 15 percet pihentetjük. Addig kikeverjük a mártogatáshoz a masszát. A tojásfehérjét villáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA CSIRKECOMBOKAT BESÓZZUK...A TEJBEN MEGÁZTATJUK A ZSEMLÉKET....A MARGARINT ÖSSZEKEVERJÜK AZ OLAJJAL ÉS A KOCKÁRA VÁGOTT VÖRÖSHAGYMÁT ÜVEGESRE PÁROLJUK MAJD HOZZÁ ADJUK A PETREZSEL...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű