2 csirkemell
1 csomag bacon szalonna
20 dkg trappista sajt
8 szelet sonka
só
bors
A csirkemelleket majdnem teljesen félbevágom és sózom, borsozom(de óvatosan, mert a szalonna is sós). A szeletek közé teszek egy szelet sonkát, egy szelet sajtot, majd összehajtom, és baconnel összetekerem, majd fogpiszkálóval/hústűvel összetűzöm és egy tepsibe fektetem.
Alufóliával letakarom és 45 percig sütöm 200 fokon, majd az alufóliát levéve még 5 percig sütöm, hogy a bacon is megpiruljon, de figyelni kell, nehogy odaégjen.
Én kukoricás rizzsel tálaltam, de ennek csak a képzelet szabhat határt.
Alufólia nélkül is lehet sütni szintén 45 percig, de 20 perc után meg kell forgatni őket.
Olaj nem kell alá, bőven elég annyi, amennyit a bacon enged.
A csirkemellet alaposan mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk egy fél órát állni, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megtisztított csirkemellet egyforma, vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. Egy tálban elkeverjük a pác hozzávalóit: az olivaolajat, a zúzott fokhagymát, a mézet, a fűsze...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A csirkemellet kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A húst a vajon pirosra sütjük. A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel, a petrezs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű