Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajttal-sonkával töltött, baconbe tekert csirkemell


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 5-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 csirkemell
1 csomag bacon szalonna
20 dkg trappista sajt
8 szelet sonka

bors

Elkészítés:


A csirkemelleket majdnem teljesen félbevágom és sózom, borsozom(de óvatosan, mert a szalonna is sós). A szeletek közé teszek egy szelet sonkát, egy szelet sajtot, majd összehajtom, és baconnel összetekerem, majd fogpiszkálóval/hústűvel összetűzöm és egy tepsibe fektetem.
Alufóliával letakarom és 45 percig sütöm 200 fokon, majd az alufóliát levéve még 5 percig sütöm, hogy a bacon is megpiruljon, de figyelni kell, nehogy odaégjen.
Én kukoricás rizzsel tálaltam, de ennek csak a képzelet szabhat határt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Alufólia nélkül is lehet sütni szintén 45 percig, de 20 perc után meg kell forgatni őket.
Olaj nem kell alá, bőven elég annyi, amennyit a bacon enged.

Sajttal-sonkával töltött, baconbe tekert csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rántott csirkemáj
Rántott csirkemáj

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos-sült csirkemell mézes-tejszínes almával
Sajtos-sült csirkemell mézes-tejszínes almával

A csirkemellet alaposan mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk egy fél órát állni, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mézes-fokhagymás csirkemell steak balzsamecetes fris
Mézes-fokhagymás csirkemell steak balzsamecetes fris

A megtisztított csirkemellet egyforma, vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. Egy tálban elkeverjük a pác hozzávalóit: az olivaolajat, a zúzott fokhagymát, a mézet, a fűsze...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csirkés csusza
Csirkés csusza

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A csirkemellet kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A húst a vajon pirosra sütjük. A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel, a petrezs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk