4 fél csirkemellfilé (kb. 70 dkg), 15 dkg csiperkegomba, 15 dkg csirkesonka, 4 evőkanál olaj, 1 nagy gerezd fokhagyma, só, őrölt fekete bors, fél csokor petrezselyem, 8 vékony szelet nyers vagy főtt füstölt szalonna
1. A csirkemellek ducibb oldalán a húst lapjában fölszúrjuk, és a kés hegyét ide-oda mozgatva (esetleg az ujjunkkal) a szeletek belsejét kissé kitágítjuk, hogy legyen helye a tölteléknek.
2. A gombát megtisztítjuk, és a sonkával együtt apróra vágjuk. 1-2 evőkanál olajat egy serpenyőben megforrósítunk, és a gombás sonkavagdalékot 2-3 perc alatt kevergetve megfuttatjuk rajta. A zúzott fokhagymával ízesítjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd a mellek „zsebébe” töltjük. A húst kívül is megsózzuk, megborsozzuk. Mindegyiket körbetekerjük 2-2 szalonnaszelettel úgy, hogy a nyílásukat is takarja, így nem folyik ki belőle a töltelék.
3. Egy tepsibe rakjuk, a maradék olajjal megkenjük, és előmelegített sütőben (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 25 perc alatt megsütjük. Nagy adag joghurtos zöld-
salátával, esetleg rizibizivel kínáljuk.
Jó tanács:
– Aki paleo életmódot folytat, a hústekercset liba vagy sertészsíron süsse és nagy adag zöldsalátával tálalja.
– A töltelékbe akár a gomba, akár a sonka helyett reszelt sajt is kerülhet, sőt, apróra vágott főtt tojással is gazdagíthatjuk.
Egy darab (köret nélkül): 324 kcal
1. A csirkemell filéket feldaraboljuk. 2. A lisztet a fűszerekkel és a tisztított, apróra vágott fokhagymával összekeverjük. 3. A csirkemell darabokat egyenként megforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szárított gombát beáztatjuk. A pulykacombot sózzuk, borsozzuk, és kizsírozott tepsire fektetjük. A vöröshagymát felszeleteljük, és a fokhagyma gerezdjeivel együtt a hús köré szó...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A csirkemelleket felvágjuk kisebb szeletekre, sóval bedörzsöljük, és hagyjuk egy kicsit állni. 2. Utána pár perc alatt fehéredésig sütjük. 3. Ha elkészült, egy tepsibe e...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézBeletenni a kacsamelleket a kacsasütőbe és vizet önteni rá, megsózni, majd 200 °C-on 1 órát sütni, aztán megfordítani és még 1 órát sütni. Bacon szalonnát lehet tenni rá.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű