4 fél csirkemellfilé (kb. 70 dkg), 15 dkg csiperkegomba, 15 dkg csirkesonka, 4 evőkanál olaj, 1 nagy gerezd fokhagyma, só, őrölt fekete bors, fél csokor petrezselyem, 8 vékony szelet nyers vagy főtt füstölt szalonna
1. A csirkemellek ducibb oldalán a húst lapjában fölszúrjuk, és a kés hegyét ide-oda mozgatva (esetleg az ujjunkkal) a szeletek belsejét kissé kitágítjuk, hogy legyen helye a tölteléknek.
2. A gombát megtisztítjuk, és a sonkával együtt apróra vágjuk. 1-2 evőkanál olajat egy serpenyőben megforrósítunk, és a gombás sonkavagdalékot 2-3 perc alatt kevergetve megfuttatjuk rajta. A zúzott fokhagymával ízesítjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd a mellek „zsebébe” töltjük. A húst kívül is megsózzuk, megborsozzuk. Mindegyiket körbetekerjük 2-2 szalonnaszelettel úgy, hogy a nyílásukat is takarja, így nem folyik ki belőle a töltelék.
3. Egy tepsibe rakjuk, a maradék olajjal megkenjük, és előmelegített sütőben (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 25 perc alatt megsütjük. Nagy adag joghurtos zöld-
salátával, esetleg rizibizivel kínáljuk.
Jó tanács:
– Aki paleo életmódot folytat, a hústekercset liba vagy sertészsíron süsse és nagy adag zöldsalátával tálalja.
– A töltelékbe akár a gomba, akár a sonka helyett reszelt sajt is kerülhet, sőt, apróra vágott főtt tojással is gazdagíthatjuk.
Egy darab (köret nélkül): 324 kcal
A csirkemellet felszeletem kissé kikloffolom majd tetszés szerinti fűszerrel megfűszerezem ( ajánlom a szárnyas fűszerkeveréket ) . A fokhagymát megreszelem és összekeverem a tejf...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA répát és a zellert meghámozzuk, felkockázzuk és kevés olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy csíkokra vágjuk és sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldségekhez és 3-4 percen át pirí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a húst csíkokra vágjuk a hagymákat karikázzuk. A húst össze keverjük a fűszerekkel és az olajjal, majd hűtőbe tesszük. A burgonyát megtisztítjuk nagyobb hasábokr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat kicsit sózzuk, és mindegyiket egy fél szelet bacon szalonnába tekerjük. Egy tepsit olajjal kikenünk, ráhelyezzük a húsokat és füstölt szalonna darabokat dugdosunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű