Családireceptkönyv.hu

Tejszínes-gombás csirke, sok-sok kakukkfűvel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1egész csirke (vagy csak comb, mell), 500g gomba (csiperke), 500ml tejszín, 1kisebb fej fokhagyma, kakukkfű, só, bors

Elkészítés:


a csirkét feldaraboljuk, már aki egész csirkét használ mint én. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk. A fokhagymát egy kevés olajon elkezdjük dinsztelni, közben hozzárakjuk a csirkét, és mindkét felét a húsnak elősütjük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, többször átkeverjük, majd az egészet is sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, majd fedőt rakunk rá. Majdnem teljes puhulásig fedő alatt főztem, majd levettem róla, mert rengeteg levet eresztetett. Miután csak egy kevés maradt alatta, hozzáöntöttem a tejszínt. Ha még kell, adunk hozzá a fűszerekből, és pàr percig még főzzük. Tésztával, rizzsel, vagy nokedlivel tálaljuk. Isteni finom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Karolina Jenes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött csirkemell, mutatós étel
Töltött csirkemell, mutatós étel

A húsokat kiklopfoljuk, átkenjük sóval és borssal. A tojásokat megfőzzük, majd felvágjuk. A paprikát és az uborkát is hosszú csíkokra vágjuk. A húsok közepén elosztjuk a felszelete...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Karfiolos csirke tepsiben
Karfiolos csirke tepsiben

A csirkecombokat és mellet megmossuk, a combokat kettőbe, a mellet négybe vágjuk. (Természetesen nem muszáj vegyes húsból csinálni, de nálunk mindegyiknek megvan a maga rajongótábo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Sajtos-tejfölös csirkemell
Sajtos-tejfölös csirkemell

1. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy olajozott jénai tálba tesszük, pici vizet öntünk rá és beletűzdeljük a fokhagymát és lefedve fél órát sütjük 180 fokos sütőben. 2. Rá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes-mogyorós csirke
Tejszínes-mogyorós csirke

A feldarabolt csirkét vízben egy kis sóval puhára főzzük, ha lefőtt a víz öntünk alá olajat megszórjuk a fűszerkeverékkel és lepirítjuk. A mogyorót a zacskóban puhára törjük. A tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk