1egész csirke (vagy csak comb, mell), 500g gomba (csiperke), 500ml tejszín, 1kisebb fej fokhagyma, kakukkfű, só, bors
a csirkét feldaraboljuk, már aki egész csirkét használ mint én. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk. A fokhagymát egy kevés olajon elkezdjük dinsztelni, közben hozzárakjuk a csirkét, és mindkét felét a húsnak elősütjük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, többször átkeverjük, majd az egészet is sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, majd fedőt rakunk rá. Majdnem teljes puhulásig fedő alatt főztem, majd levettem róla, mert rengeteg levet eresztetett. Miután csak egy kevés maradt alatta, hozzáöntöttem a tejszínt. Ha még kell, adunk hozzá a fűszerekből, és pàr percig még főzzük. Tésztával, rizzsel, vagy nokedlivel tálaljuk. Isteni finom.
Karolina Jenes
A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a húst felvagdossuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot majd kevés olajon megpirítjuk. A tésztát leszűrjük és kiolajozott hőálló e...
Elkészítési idő: 1 óraEz a joghurt marinád azért kell, mert segít megtartani a panírt, növeli a hús nedvességtartalmát, és jó ízszállító (egyébként meg tudományosan igazoltan a joghurt az egyetlen valób...
Elkészítési idő:A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Meghintjük sóval. A baconnal kibélelünk egy kisebb méretű jénai (vagy tepsi) alját. Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikbe a to...
Elkészítési idő: