1egész csirke (vagy csak comb, mell), 500g gomba (csiperke), 500ml tejszín, 1kisebb fej fokhagyma, kakukkfű, só, bors
a csirkét feldaraboljuk, már aki egész csirkét használ mint én. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk. A fokhagymát egy kevés olajon elkezdjük dinsztelni, közben hozzárakjuk a csirkét, és mindkét felét a húsnak elősütjük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, többször átkeverjük, majd az egészet is sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, majd fedőt rakunk rá. Majdnem teljes puhulásig fedő alatt főztem, majd levettem róla, mert rengeteg levet eresztetett. Miután csak egy kevés maradt alatta, hozzáöntöttem a tejszínt. Ha még kell, adunk hozzá a fűszerekből, és pàr percig még főzzük. Tésztával, rizzsel, vagy nokedlivel tálaljuk. Isteni finom.
Karolina Jenes
A csirkemellfiléket vágd nagyobb kockára, sózd és borsozd, forgasd össze. Szórd meg nyílgyökérporral, a kezeddel forgasd át, hogy mindenhol befedje a húst. A tojásokat verd fel, sz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet felkockázzuk kb. 1x1 cm-esre. A hagymát megdinszteljük az olajon, és rádobjuk a húst. Együtt pirítjuk néhány percig, majd megszórjuk a borssal, kis sóval és az őröl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldborsó kivételével felkockázzuk. Egy nagy lábosban felhevítjük az...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesCsibemellet vékonyra szeleteljük, jól kiklopfoljuk vékonyra, sózzuk,mustárral bekenjük,15 percet állni hagyjuk. Szezámmagos prézlibe panírozzuk, 20 percet állni hagyjuk.Közepes lán...
Elkészítési idő: 1 öra Nehézség: Könnyű