1egész csirke (vagy csak comb, mell), 500g gomba (csiperke), 500ml tejszín, 1kisebb fej fokhagyma, kakukkfű, só, bors
a csirkét feldaraboljuk, már aki egész csirkét használ mint én. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk. A fokhagymát egy kevés olajon elkezdjük dinsztelni, közben hozzárakjuk a csirkét, és mindkét felét a húsnak elősütjük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, többször átkeverjük, majd az egészet is sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, majd fedőt rakunk rá. Majdnem teljes puhulásig fedő alatt főztem, majd levettem róla, mert rengeteg levet eresztetett. Miután csak egy kevés maradt alatta, hozzáöntöttem a tejszínt. Ha még kell, adunk hozzá a fűszerekből, és pàr percig még főzzük. Tésztával, rizzsel, vagy nokedlivel tálaljuk. Isteni finom.
Karolina Jenes
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. A cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük puhára a rizst a csomagoláson leírtak szerint. Közben vágjuk kockákra a paprikákat és a cukkinit. Vágjuk durvára a hagymát és nagyobb kockákra a csirkét.Pirítsuk meg a csirk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vékonyra verem, kevés sóval, borssal meghintem, majd megkenem a pestóval. Feltekerem és szeletelt baconbe csomagolom. Jénai edénybe teszem, öntök alá egy kis pohár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsamájat 1 éjszakára tejbe áztatjuk. Másnap papírtörlővel óvatosan felitatjuk róla a nedvességet. A felkockázott hájhoz kevés ( kb 1/2 dl) vizet adunk, kis lángon - hogy ne é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű