menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes-gombás csirke, sok-sok kakukkfűvel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1egész csirke (vagy csak comb, mell), 500g gomba (csiperke), 500ml tejszín, 1kisebb fej fokhagyma, kakukkfű, só, bors

Elkészítés:


a csirkét feldaraboljuk, már aki egész csirkét használ mint én. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk. A fokhagymát egy kevés olajon elkezdjük dinsztelni, közben hozzárakjuk a csirkét, és mindkét felét a húsnak elősütjük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, többször átkeverjük, majd az egészet is sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, majd fedőt rakunk rá. Majdnem teljes puhulásig fedő alatt főztem, majd levettem róla, mert rengeteg levet eresztetett. Miután csak egy kevés maradt alatta, hozzáöntöttem a tejszínt. Ha még kell, adunk hozzá a fűszerekből, és pàr percig még főzzük. Tésztával, rizzsel, vagy nokedlivel tálaljuk. Isteni finom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Karolina Jenes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkés alagút
Csirkés alagút

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. A cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zoltán
Mediterrán csirkeragu
Mediterrán csirkeragu

Főzzük puhára a rizst a csomagoláson leírtak szerint. Közben vágjuk kockákra a paprikákat és a cukkinit. Vágjuk durvára a hagymát és nagyobb kockákra a csirkét.Pirítsuk meg a csirk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Paradicsompestóval töltött csirke
Paradicsompestóval töltött csirke

A csirkemelleket vékonyra verem, kevés sóval, borssal meghintem, majd megkenem a pestóval. Feltekerem és szeletelt baconbe csomagolom. Jénai edénybe teszem, öntök alá egy kis pohár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kacsamáj zsírjában sütve
Kacsamáj zsírjában sütve

A kacsamájat 1 éjszakára tejbe áztatjuk. Másnap papírtörlővel óvatosan felitatjuk róla a nedvességet. A felkockázott hájhoz kevés ( kb 1/2 dl) vizet adunk, kis lángon - hogy ne é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk