1 gerezd fokhagyma
1 ek friss petrezselyem
1/2 rúd vaj
1 tojás
1 ek víz
1/4 csésze liszt
1/2 csésze zsemlemorzsa
4 bőr nélküli, kicsontozott csirkemell
só és bors
1 ek vaj
1 ek étolaj
Egy kis tálkában keverjük össze a felaprított zöldhagymát, petrezselymet és fokhagymát. A hideg vajat vágjuk négyfelé. Készítsünk elő három tányért, az egyikben keverjük el a tojást és a vizet, a másikba tegyük a lisztet, a harmadikba pedig szórjuk a zsemlemorzsát. A csirkemelleket klopfoljuk kissé laposra, szórjuk meg sóval, borssal, majd osszuk el rajta a korábban elkészített és félretett hagymás keveréket. A vajrudakat tegyük rá és óvatosan tekerjük fel a húst. (Úgy csináljuk, hogy később a vaj ne tudjon kifolyni belőle.) Ha szükséges, hústűvel rögzítsük. Ezt követően panírozzuk be, először fogassuk meg a tekercseket a lisztben, majd a tojásos tányérban, végül a zsemlemorzsában. Hogy jó vastag legyen a bundája, másodjára is forgassuk bele a tojásba és a zsemlemorzsába. Néhány órára tegyük hűtőbe, majd egy kis vajat olvasszunk meg egy serpenyőben. Adjuk hozzá az olajat, majd ha forróvá válik, helyezzük bele a tekercseket. Süssük addig, amíg kissé barna nem lesz mindkét oldaluk. Ekkor tegyük át őket egy tepsibe és süssük nagyjából 15-20 percen keresztül, míg a hús jól át nem sül. Rizibizivel vagy sült krumplival és salátával tálaljuk
1. A húst megmossuk, és feldaraboljuk, a zöldségeket alaposan megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. 2. Kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, és hozzá...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: KönnyűJól összedolgozni. Én egyben szoktam kisütni őzgerinc vagy ládaformában a sütőben, azt előtte ki kell olajozni vagy zsírozni. De lehet pogácsáknak is kisütni olajban. Ha egyben sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet mosd meg és vágd csinos kockákra. Egy kisebb keverőtálban verd fel a tojást, vagy tojásmentes panírhoz keverd el az 1 ek. keményítőt 2-3 ek. vízzel. Egy másik tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük. A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek olajjal kikenünk és belef...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű