Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vörösboros libacombok erdei gombával


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


6 darab libacomb
15 dkg szeletelt vadgomba
10 dkg vaj
fél liter vörösbor
5 evőkanál étolaj
1 kis fej vöröshagyma
5 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál majoránna
1 evőkanál kakukkfű
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál só

Elkészítés:


A libacombokat kívülről bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majoránnával és kakukkfűlevelekkel. Ezután sütőtepsibe helyezzük, majd 200 fokon 10 percig sütjük, aláöntjük a vörösbort, és letakarjuk alufóliával. Visszatesszük a sütőbe, és 170 fokon 55 percig tovább sütjük. Közben a vöröshagymát finomra vágjuk, megpirítjuk az étolajon, majd hozzáadjuk a szeletelt gombákat, sózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk. Miután a gombák már szépen megpirultak félrehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a vajat. A megpuhult libacombokról eltávolítjuk az alufóliát. A vörösboros pecsenyelevet evőkanál segítségével zsírtalanítjuk, majd a vörösboros párolólevet a pirított gombákra öntjük. A libacombokat visszatesszük a sütőbe, és 200 fokon szép pirosra sütjük - körülbelül 5 perc alatt. A pirított gombákat a vajjal és a vörösboros párolólével összeforraljuk, majd a libacombokra öntve forrón tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:



Extra tippünk:
Kacsacombból is elkészíthetjük.

Vörösboros libacombok erdei gombával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Karibi csirketekercs
Karibi csirketekercs

Vágjuk a húst 4 szeletre, enyhén klopfoljuk ki, és sózzuk meg. Tegyünk rájuk 1-1 szelet sonkát és 1-1 fél banánt. Locsoljuk meg a tabasco szósszal, tekerjük fel, és rögzítsük fogvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Nyers cékla saláta.párolt rizs.rántott szárny
Nyers cékla saláta.párolt rizs.rántott szárny

a rizs megfőzzük a csirkeszárnyakat sózzuk borsozzuk majd panírozzuk olajban kisütjük közepes lángon cékla salátám céklát lereszeltem megcukroztam sóztam kicsi ecettel összekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Mediterrán csirkés ragu
Mediterrán csirkés ragu

A tyúkhúsleves kockákat, 5 l vízzel főni tesszük, amint feloldódnak a kockák, a két tasak rizst beletesszük a vízbe, megfőzzük és lecsurgatjuk. Míg a rizs fő, addig a csirkedarabok...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Aszaltparadicsomos fetás csirkemell
Aszaltparadicsomos fetás csirkemell

A csirkemellet felszeleteljük, majd fólia alatt vékonyra kiklopfoljuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindegyik szeletre teszünk a feta sajtból az aszalt paradicsomból, és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk