Családireceptkönyv.hu

Vörösboros libacombok erdei gombával


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


6 darab libacomb
15 dkg szeletelt vadgomba
10 dkg vaj
fél liter vörösbor
5 evőkanál étolaj
1 kis fej vöröshagyma
5 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál majoránna
1 evőkanál kakukkfű
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál só

Elkészítés:


A libacombokat kívülről bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majoránnával és kakukkfűlevelekkel. Ezután sütőtepsibe helyezzük, majd 200 fokon 10 percig sütjük, aláöntjük a vörösbort, és letakarjuk alufóliával. Visszatesszük a sütőbe, és 170 fokon 55 percig tovább sütjük. Közben a vöröshagymát finomra vágjuk, megpirítjuk az étolajon, majd hozzáadjuk a szeletelt gombákat, sózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk. Miután a gombák már szépen megpirultak félrehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a vajat. A megpuhult libacombokról eltávolítjuk az alufóliát. A vörösboros pecsenyelevet evőkanál segítségével zsírtalanítjuk, majd a vörösboros párolólevet a pirított gombákra öntjük. A libacombokat visszatesszük a sütőbe, és 200 fokon szép pirosra sütjük - körülbelül 5 perc alatt. A pirított gombákat a vajjal és a vörösboros párolólével összeforraljuk, majd a libacombokra öntve forrón tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:



Extra tippünk:
Kacsacombból is elkészíthetjük.

Vörösboros libacombok erdei gombával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kijevi csirkemell
Kijevi csirkemell

A csirkemelleket középen kettévágjuk, de csak addig, hogy kitudjuk hajtani a húst. Így kapunk egy nagyobb szeletet. Ezt óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és addig a hűtőbe r...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsolt
Brokkolis csirke parmezános szósszal
Brokkolis csirke parmezános szósszal

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, leszűrjük. Majd fövő, sós vízben kb. 3 percig főzzük, majd leszűrjük. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a sóval, borss...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pulykamell - Hússal töltött pulykamell
Pulykamell - Hússal töltött pulykamell

1. A pulykamellet lebőrözzük és a húst úgy vesszük le a csontról, hogy két nagy szeletet kapjunk, ujjnyi vastagságban. 2. A sertéshúst ledaráljuk, az áztatott kicsavart zsemlév...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mónika
Kárpáti borzaska
Kárpáti borzaska

A burgonyát meghámozom és kis lyukú reszelőn lereszelem. Hozzákeverem a tojást, lisztet, petrezselymet, kis tejfölt, sózom, borsozom majd belenyomom a fokhagymát is. A csirkemellet...

Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk