1 csomag tészta
2 csirkemell
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
6 gerezd fokhagyma
bazsalikom
só, bors
olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajban pirítani kezdjük. Fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, minden oldalát megpirítjuk. A tésztát leszűrjük, kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A tejfölbe keverjük a bazsalikomot és a reszelt sajt negyedét, majd a tésztához adjuk. A tetejére szórjuk a maradék sajtot. A megsült húsokat a tésztába nyomkodjuk, egymástól kis távolságra. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Mikor a sajt ráolvadt, már tálalhatjuk is.
1. Szeleteljük fel a csirkemellet,sózzuk be. 2. Keverjük össze a tojásokat, olajat, tejet, sót, borsot, lilahagymát, petrezselymet, sajtot és a 3 evőkanál lisztet. 3. Előszö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát kiteríted, megszórod borssal, majoránnával, belegöngyölöd a megmosott, letisztított májat, összefogod hústűvel. 2. Kis tepsibe olajat öntesz, de keveset, csak ho...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkecombokat mosd meg, tisztítsd meg, és ízlés szerint szórd meg sóval, borssal. Az olívaolajat keverd össze a citromlével, a zúzott fokhagymával, a köménnyel, a kakukkfűvel, m...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyűpitetésztához A lisztet összedörzsöljük a vajjal, majd sózzuk, és a víz segítségével egynemű tésztát gyúrunk belőle. Fóliával letakarva félretesszük kb. 30 percre. Addig elk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű