1 csomag tészta
2 csirkemell
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
6 gerezd fokhagyma
bazsalikom
só, bors
olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajban pirítani kezdjük. Fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, minden oldalát megpirítjuk. A tésztát leszűrjük, kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A tejfölbe keverjük a bazsalikomot és a reszelt sajt negyedét, majd a tésztához adjuk. A tetejére szórjuk a maradék sajtot. A megsült húsokat a tésztába nyomkodjuk, egymástól kis távolságra. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Mikor a sajt ráolvadt, már tálalhatjuk is.
A csirkemellekről leitatjuk a nedvességet. Sózzuk, borsozzuk és vajjal jól megkenjük, és sütőben pirosra sütjük. Míg a csirke sül, a joghurtot elkeverjük a majonézzel, adunk hoz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMagunk is készíthetünk otthon sonkát, sokkal egyszerűbben, mint gondolnánk. A házilag készült sonkában, azon túlmenően, hogy tudjuk, mit tartalmaz, az a legjobb, hogy ízlésünknek...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zabpelyhet késes aprítóba rakva ledaráljuk, összekeverjük a sajttal meg a fűszerekkel. A húst csíkokra vágjuk, picit sózzuk, belemártjuk az olajba, majd megforgatjuk a fűszeres z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket kiverem, sózom, megszórom a fűszerkeverékkel, majd egymásra helyezve, folpackkal lefedve másnapig a hűtőbe teszem. 2. A gyrosnyársra húzom egymás után szépen...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz