menu

Családireceptkönyv.hu

Almabundás pulykasaslik, zelleres burgonyapürével


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- pulykahús
- 2 db savanykás alma
- tojás
- liszt
- 2 dl tej
- só
- olaj
- zeller
- burgonya
- vaj

Elkészítés:


Nagyobb kockákra vágjuk a húst, és az egyik kicsumázott almát. Besózzuk a pulykahúst, hagyjuk egy kicsit állni, majd, az almával váltakozva, pálcikákra vagy kis nyársakra tűzzük. A bundázáshoz csomómentesre keverjük a tojásokat a liszttel, a sóval és 2 dl tejjel (sűrű palacsintatésztát kell kapnunk), a végén belekeverjük a félretett, lereszelt almát is. Az előkészített kicsi nyársakat megmártjuk ebben az almás masszában, utána pedig bő, forró olajban pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Meghámozzuk, és feldaraboljuk a burgonyát meg a zellert, sós vízben együtt puhára főzzük. Leszűrjük, s a szokásos módon pürét készítünk ezekből, azaz a vajjal és 2 dl tejjel áttörjük, utána habosra keverjük. A zeller zöldjét durvára felvágjuk, majd összeturmixoljuk az olívaolajjal és kevés sóval. Tálalásnál a zelleres burgonyapürét meglocsoljuk ezzel a szép, zöld színű olajjal.

Almabundás pulykasaslik, zelleres burgonyapürével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Magvakkal töltött csirkemell tekercs
Magvakkal töltött csirkemell tekercs

A csirkemellet megfelezzük, majd megfelezzük és kissé kiklopfoljuk, úgy hogy egy zacskóba teszünk egy darabot és óvatosan így klopfoljuk ki, mivel így nem fog szétesni. Ha a húst k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconnal és sajttal töltött csirkemell rozsos bundáb
Baconnal és sajttal töltött csirkemell rozsos bundáb

A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 2-2 szelet bacont és 1-1 szelet trappista sajtot. A csirkemelleket összehajtjuk, rozslisztbe, f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemáj almaágyon
Csirkemáj almaágyon

Az almákat megmossuk, magházát eltávolítjuk, kisújjnyi vastagra szeleteljük, majd a kissé megforrósított olaj és vaj keverékében kb. 2 perc alatt pirosra sütjük. Kiszedjük, mele...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Csirkemell őzgerinc formában borsókrémmel_hideg tál
Csirkemell őzgerinc formában borsókrémmel_hideg tál

A csirkemellet vékony szeletekre vágom, kiklopfolom, sózom, borsozom. Az őzgerincformát kibélelem a bacen szalonnával( a végei mindkét oldalt kilógjon, amit a végén vissza hajtunk)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk