menu

Családireceptkönyv.hu

Almabundás pulykasaslik, zelleres burgonyapürével


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- pulykahús
- 2 db savanykás alma
- tojás
- liszt
- 2 dl tej
- só
- olaj
- zeller
- burgonya
- vaj

Elkészítés:


Nagyobb kockákra vágjuk a húst, és az egyik kicsumázott almát. Besózzuk a pulykahúst, hagyjuk egy kicsit állni, majd, az almával váltakozva, pálcikákra vagy kis nyársakra tűzzük. A bundázáshoz csomómentesre keverjük a tojásokat a liszttel, a sóval és 2 dl tejjel (sűrű palacsintatésztát kell kapnunk), a végén belekeverjük a félretett, lereszelt almát is. Az előkészített kicsi nyársakat megmártjuk ebben az almás masszában, utána pedig bő, forró olajban pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Meghámozzuk, és feldaraboljuk a burgonyát meg a zellert, sós vízben együtt puhára főzzük. Leszűrjük, s a szokásos módon pürét készítünk ezekből, azaz a vajjal és 2 dl tejjel áttörjük, utána habosra keverjük. A zeller zöldjét durvára felvágjuk, majd összeturmixoljuk az olívaolajjal és kevés sóval. Tálalásnál a zelleres burgonyapürét meglocsoljuk ezzel a szép, zöld színű olajjal.

Almabundás pulykasaslik, zelleres burgonyapürével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Rántott csirkemell csípős, krémsajtos, baconos tölte
Rántott csirkemell csípős, krémsajtos, baconos tölte

A snidlinget, a jalapenot, a paradicsomot és a bacont apróra vágjuk. A bacont lepirítjuk, leszűrjük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, jal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Olaszos gombás-csirkemájas csirkemell
Csirkemell - Olaszos gombás-csirkemájas csirkemell

1. A burgonyát héjában feltesszük főni sós vízben. 2. A sütőzacskóba minden belevalót (felcsíkozott bacon, virsli (250 g), felkarikázva, csirkemell filé nagyobb kockákra vágv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: brigz
Juharszirupos mustáros csirke
Juharszirupos mustáros csirke

A páclevet elkészítjük, jénai tálba tesszük a hússzeleteket, megforgatjuk a páclében, majd sütés közben is evőkanál segítségével újra és újra rálocsolunk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Hawaii csirke
Hawaii csirke

A sonkát pirítsd meg egy teflon sütőben. A csirkemellet kockázd fel, a sonkát vágd kis darabokra, majd tedd fel egy serpenyőben sülni. A sonkából kisülő zsiradék épp elég lesz m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk