- pulykahús
- 2 db savanykás alma
- tojás
- liszt
- 2 dl tej
- só
- olaj
- zeller
- burgonya
- vaj
Nagyobb kockákra vágjuk a húst, és az egyik kicsumázott almát. Besózzuk a pulykahúst, hagyjuk egy kicsit állni, majd, az almával váltakozva, pálcikákra vagy kis nyársakra tűzzük. A bundázáshoz csomómentesre keverjük a tojásokat a liszttel, a sóval és 2 dl tejjel (sűrű palacsintatésztát kell kapnunk), a végén belekeverjük a félretett, lereszelt almát is. Az előkészített kicsi nyársakat megmártjuk ebben az almás masszában, utána pedig bő, forró olajban pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Meghámozzuk, és feldaraboljuk a burgonyát meg a zellert, sós vízben együtt puhára főzzük. Leszűrjük, s a szokásos módon pürét készítünk ezekből, azaz a vajjal és 2 dl tejjel áttörjük, utána habosra keverjük. A zeller zöldjét durvára felvágjuk, majd összeturmixoljuk az olívaolajjal és kevés sóval. Tálalásnál a zelleres burgonyapürét meglocsoljuk ezzel a szép, zöld színű olajjal.
Hagymát aprítod, megdinszteled, hozzá megy a reszelt/nyomott fokhagyma majd a fűszerpaprika. Össze rottyan majd bele jön a felkockázott hús, annyi víz, hogy ellepje. Ha meg főtt a...
Elkészítési idő: 30 percA csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, levágjuk a szárnyak végét, ezeket eldobjuk, a maradék részt a hajlatánál még kettévágjuk és szárazra töröljük. Elkészítjük a pácot: a t...
Elkészítési idő:A csirkecombokat lebőröztem, a forgóknál kettévágtam, és egy mélyebb tálba tettem. Elkészítettem a pácot: a fűszereket, a chili szószt és a mustárt a tejbe kevertem, majd az egész...
Elkészítési idő:1. A csirkemellet kifilézzük, kiklopfoljuk. 2. Miután besóztuk a következő módon panírozzuk be: lisztbe forgatjuk, felvert tojásba forgatjuk, reszelt sajtba forgatjuk. 3. E...
Elkészítési idő: