menu

Családireceptkönyv.hu

Almabundás pulykasaslik, zelleres burgonyapürével


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- pulykahús
- 2 db savanykás alma
- tojás
- liszt
- 2 dl tej
- só
- olaj
- zeller
- burgonya
- vaj

Elkészítés:


Nagyobb kockákra vágjuk a húst, és az egyik kicsumázott almát. Besózzuk a pulykahúst, hagyjuk egy kicsit állni, majd, az almával váltakozva, pálcikákra vagy kis nyársakra tűzzük. A bundázáshoz csomómentesre keverjük a tojásokat a liszttel, a sóval és 2 dl tejjel (sűrű palacsintatésztát kell kapnunk), a végén belekeverjük a félretett, lereszelt almát is. Az előkészített kicsi nyársakat megmártjuk ebben az almás masszában, utána pedig bő, forró olajban pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Meghámozzuk, és feldaraboljuk a burgonyát meg a zellert, sós vízben együtt puhára főzzük. Leszűrjük, s a szokásos módon pürét készítünk ezekből, azaz a vajjal és 2 dl tejjel áttörjük, utána habosra keverjük. A zeller zöldjét durvára felvágjuk, majd összeturmixoljuk az olívaolajjal és kevés sóval. Tálalásnál a zelleres burgonyapürét meglocsoljuk ezzel a szép, zöld színű olajjal.

Almabundás pulykasaslik, zelleres burgonyapürével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Betyárgombóc nokedlivel
Betyárgombóc nokedlivel

1. A darált húshoz keverjük a hozzávalókat, pici gombócokat formálunk belőle, és félretesszük. 2. Elkészítjük a pörkölt alapot: a hagymát apróra vágjuk, 3 ek olajon megpároljuk, b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Sajttal rakott hús
Csirkemell - Sajttal rakott hús

1. Elkészítjük a szószt. Ehhez összekeverjük a tejfölt, a tojássárgáját, a zúzott fokhagymát, az ételízesítőt és a sajtot. 2. A húst szeletekre vágjuk, majd bepanírozzuk (liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Konfitált csirkemáj töltött burgonyával
Konfitált csirkemáj töltött burgonyával

1 a csirkemájat megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk a közepessen forró szárnyaszsírba tesszük, hogy teljesen ellepje, és lassú tűzön 35 - 4o perc alatt megsütjük, hogy a közepe lr...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb savanyú káposzta ágyon sütve
Csirkecomb savanyú káposzta ágyon sütve

A csirkecombokat magyaros kevés olajon előpirítom, majd tányérra szedem és félre teszem. A szalonnát felkockázom, a visszamaradt zsiradékon zsírjára sütöm, rádobom a kockára vágo...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk