Hozzávalók:
2 csirkemell
3 evőkanál liszt
2 tojás
5 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj
A szószhoz:
3 dl főzőtejszín
1 teáskanál vaj
10 dkg reszelt parmezán
2 evőkanál tejföl
friss petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot. A főzőtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a vajat és a reszelt parmezánt, folyamatosan kavargatjuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd félrehúzzuk és hagyjuk egy kicsit hűlni. A tejfölt hozzákeverjük és a szószt a húsokra öntjük. A felaprított petrezselyemzöldet rászórjuk és tálalhatjuk is.
A kolbászt egészen apróra vágjuk, összekeverjük a darált csirkecombbal és a finomra vágott snidlinggel. Ízesítjük sóval és kevés fekete borssal. A csirkecombokat besózzuk. Négy ré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és felhevített serpenyőben egy kevés olajon minden oldalukon megpirítjuk őket. Közben egy fej hagymát apróra vágunk, a répákat felkarikázzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kechupból, mézből és a fűszerekből egy pácot keverünk, amibe belevagdaljuk a fokhagymagerezdeket. Jól beleforgatjuk a húst, és 3-4 órán át lefedve hagyjuk, hogy az ízek átjárj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. 2. Egy tálban összekeverjük a mézet és a mustárt. 3. Hozzáadjuk a csirkemell csíkokat, és 1 órát állni hagyjuk. Olíva olajon...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű