- 1 kg csirkecombfilé bőr nélkül
- 40 dkg sajt (egyenlő arányban ementáli, füstölt sajt, trappista)
- 2-3 evőkanál liszt
- 2 tojás kevés sóval felverve
- 1 evőkanál (szezámmagos) zsemlemorzsa
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
A húst ketté vágjuk (ha nagyobbak a darabok), beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, végül az ementáli és füstölt sajt keverékébe. Egy hőálló tálba rendezzük a húst. (A sajtba forgatáskor bőven szórjuk meg sajttal)
A tejszínt kikeverjük a pürésített fokhagymával és erősen borsozzuk. A tejszínt a húsra öntjük.
A maradék sajtot összekeverjük 1 evőkanál zsemlemorzsával (ez a lépés akár el is hagyható, de így ropogósabb lesz a sajtkéreg) és a húsra szórjuk.
Előmelegített sütőben 190°-on sütjük alufóliával letakarva fél óráig, utána addig míg a sajt meg nem pirul a tetején. (körülbelül 15 perc, lehet grill fokozaton is.)
Petrezselymes rizzsel, uborkasalátával remek ebéd.
1. A csirkemellet vékonyra szeleteljük, és beszórjuk sült csirke fűszersóval. 2. Alufóliára fektetünk egy szelet bacont, ráteszünk egy csirkemellet, megkenjük Piros Arannyal, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kicsontozzuk, és feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. Egy kivajazott tepsibe fektetjük a csirk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk. 2. A bacon felét belefektetjük a tepsibe, és szorosan egymás mellé téve, rátesszük a csirkemellet. 3. Rá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet megtisztítjuk, mossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Ezután felszeleteljük, és befűszerezzük a fűszerkeverékkel. A fokhagymát összezúzzuk, majd összekeverjük a jogh...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű