menu

Családireceptkönyv.hu

HEDONISTA TEJSZÍNES-SAJTOS CSIRKE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 kg csirkecombfilé bőr nélkül

- 40 dkg sajt (egyenlő arányban ementáli, füstölt sajt, trappista)

- 2-3 evőkanál liszt

- 2 tojás kevés sóval felverve

- 1 evőkanál (szezámmagos) zsemlemorzsa

- 2 dl tejszín

- 2 gerezd fokhagyma

- frissen őrölt bors

Elkészítés:


A húst ketté vágjuk (ha nagyobbak a darabok), beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, végül az ementáli és füstölt sajt keverékébe. Egy hőálló tálba rendezzük a húst. (A sajtba forgatáskor bőven szórjuk meg sajttal)
A tejszínt kikeverjük a pürésített fokhagymával és erősen borsozzuk. A tejszínt a húsra öntjük.
A maradék sajtot összekeverjük 1 evőkanál zsemlemorzsával (ez a lépés akár el is hagyható, de így ropogósabb lesz a sajtkéreg) és a húsra szórjuk.
Előmelegített sütőben 190°-on sütjük alufóliával letakarva fél óráig, utána addig míg a sajt meg nem pirul a tetején. (körülbelül 15 perc, lehet grill fokozaton is.)
Petrezselymes rizzsel, uborkasalátával remek ebéd.

 HEDONISTA TEJSZÍNES-SAJTOS CSIRKE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kacsamell,hagymàs buri ès ribizliboros lilahagymalek
Kacsamell,hagymàs buri ès ribizliboros lilahagymalek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Őzgerincben sült csirkemell,
Őzgerincben sült csirkemell,

Először a csirkemelleket, 2x2cm-es darabokra kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és hagyjuk állni egy kicsit, amíg elkészülünk a többi alkotórésszel is. Egy masszát kés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges töltött csirkemell
Zöldséges töltött csirkemell

A paprikákat kockára, a hagymát és az újhagymát karikára vágom, a cukkinit nagy lukú sajtreszelőn lereszelem és a kukoricaolajon megpárolom. Ha a zöldségek elérték a megfelelő á...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ludaskása
Ludaskása

A libaaprólékot a kockára vágott zöldséggel, hagymával, fokhagymával, babérlevéllel feltettem főni, sóztam, borsoztam. Amikor a hús megpuhult, leszűrtem a levest, egy lábasba zsira...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk