- 1 kg csirkecombfilé bőr nélkül
- 40 dkg sajt (egyenlő arányban ementáli, füstölt sajt, trappista)
- 2-3 evőkanál liszt
- 2 tojás kevés sóval felverve
- 1 evőkanál (szezámmagos) zsemlemorzsa
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
A húst ketté vágjuk (ha nagyobbak a darabok), beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, végül az ementáli és füstölt sajt keverékébe. Egy hőálló tálba rendezzük a húst. (A sajtba forgatáskor bőven szórjuk meg sajttal)
A tejszínt kikeverjük a pürésített fokhagymával és erősen borsozzuk. A tejszínt a húsra öntjük.
A maradék sajtot összekeverjük 1 evőkanál zsemlemorzsával (ez a lépés akár el is hagyható, de így ropogósabb lesz a sajtkéreg) és a húsra szórjuk.
Előmelegített sütőben 190°-on sütjük alufóliával letakarva fél óráig, utána addig míg a sajt meg nem pirul a tetején. (körülbelül 15 perc, lehet grill fokozaton is.)
Petrezselymes rizzsel, uborkasalátával remek ebéd.
Először a csirkemelleket, 2x2cm-es darabokra kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és hagyjuk állni egy kicsit, amíg elkészülünk a többi alkotórésszel is. Egy masszát kés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat kockára, a hagymát és az újhagymát karikára vágom, a cukkinit nagy lukú sajtreszelőn lereszelem és a kukoricaolajon megpárolom. Ha a zöldségek elérték a megfelelő á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA libaaprólékot a kockára vágott zöldséggel, hagymával, fokhagymával, babérlevéllel feltettem főni, sóztam, borsoztam. Amikor a hús megpuhult, leszűrtem a levest, egy lábasba zsira...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű