Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

HEDONISTA TEJSZÍNES-SAJTOS CSIRKE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 kg csirkecombfilé bőr nélkül

- 40 dkg sajt (egyenlő arányban ementáli, füstölt sajt, trappista)

- 2-3 evőkanál liszt

- 2 tojás kevés sóval felverve

- 1 evőkanál (szezámmagos) zsemlemorzsa

- 2 dl tejszín

- 2 gerezd fokhagyma

- frissen őrölt bors

Elkészítés:


A húst ketté vágjuk (ha nagyobbak a darabok), beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, végül az ementáli és füstölt sajt keverékébe. Egy hőálló tálba rendezzük a húst. (A sajtba forgatáskor bőven szórjuk meg sajttal)
A tejszínt kikeverjük a pürésített fokhagymával és erősen borsozzuk. A tejszínt a húsra öntjük.
A maradék sajtot összekeverjük 1 evőkanál zsemlemorzsával (ez a lépés akár el is hagyható, de így ropogósabb lesz a sajtkéreg) és a húsra szórjuk.
Előmelegített sütőben 190°-on sütjük alufóliával letakarva fél óráig, utána addig míg a sajt meg nem pirul a tetején. (körülbelül 15 perc, lehet grill fokozaton is.)
Petrezselymes rizzsel, uborkasalátával remek ebéd.

HEDONISTA TEJSZÍNES-SAJTOS CSIRKE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Caprese csirke sok-sok olvadó mozzarellával
Caprese csirke sok-sok olvadó mozzarellával

Az egész csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és tűzforró serpenyőben, kevés olajon, 30 másodpercenként megforgatva megsütjük úgy, hogy a külsejükre szép piros kéreg kerüljön, de belü...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Libamájjal töltött csirkecomb
Libamájjal töltött csirkecomb

Egy kanál libazsíron megfuttatjuk a hagymát és a zellert, majd néhány percig pirítjuk. A tojásokat lazán felverjük és hozzáadjuk az összes többi töltelék összetevőt. Nyolc csirkeco...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
KFC csirke
KFC csirke

A kukorica pelyhet durvára törjük, belekeverjük a fűszereket, kb 1/3 arányba zsemlemorzsát és 1 ek étkezési kemény. Sütéskor a tempurából ebben forgatjuk meg a húst és sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsapecsenye a la mami kicsit másképp
Kacsapecsenye a la mami kicsit másképp

Mossuk meg a kacsát ill. a mellé csomagolt nyakat és zúzát. Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy jobban átsüljön. Dörzsöljük be jól sóval. Kizsírozott kacsasütőbe tegyük be a kacsát...

Elkészítési idő: 1,5 h
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk