- 1 kg csirkecombfilé bőr nélkül
- 40 dkg sajt (egyenlő arányban ementáli, füstölt sajt, trappista)
- 2-3 evőkanál liszt
- 2 tojás kevés sóval felverve
- 1 evőkanál (szezámmagos) zsemlemorzsa
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
A húst ketté vágjuk (ha nagyobbak a darabok), beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, végül az ementáli és füstölt sajt keverékébe. Egy hőálló tálba rendezzük a húst. (A sajtba forgatáskor bőven szórjuk meg sajttal)
A tejszínt kikeverjük a pürésített fokhagymával és erősen borsozzuk. A tejszínt a húsra öntjük.
A maradék sajtot összekeverjük 1 evőkanál zsemlemorzsával (ez a lépés akár el is hagyható, de így ropogósabb lesz a sajtkéreg) és a húsra szórjuk.
Előmelegített sütőben 190°-on sütjük alufóliával letakarva fél óráig, utána addig míg a sajt meg nem pirul a tetején. (körülbelül 15 perc, lehet grill fokozaton is.)
Petrezselymes rizzsel, uborkasalátával remek ebéd.
Az egész csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és tűzforró serpenyőben, kevés olajon, 30 másodpercenként megforgatva megsütjük úgy, hogy a külsejükre szép piros kéreg kerüljön, de belü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy kanál libazsíron megfuttatjuk a hagymát és a zellert, majd néhány percig pirítjuk. A tojásokat lazán felverjük és hozzáadjuk az összes többi töltelék összetevőt. Nyolc csirkeco...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukorica pelyhet durvára törjük, belekeverjük a fűszereket, kb 1/3 arányba zsemlemorzsát és 1 ek étkezési kemény. Sütéskor a tempurából ebben forgatjuk meg a húst és sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a kacsát ill. a mellé csomagolt nyakat és zúzát. Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy jobban átsüljön. Dörzsöljük be jól sóval. Kizsírozott kacsasütőbe tegyük be a kacsát...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: Könnyű