A pácolni való
- 2 db csirkemell (egész, filé)
A száraz páchoz
- 1 evőkanál chili (őrölt)
- 1 evőkanál Korma curry
- 45 g barnacukor
- 2 evőkanál só
- 3 evőkanál fokhagymapor
- 0.5 teáskanál római kömény - őrölt
- 0.5 teáskanál cayenne bors (paprika)
1. A szárazpác hozzávalóit alaposan keverjük össze egy tálban. A tisztítsuk meg és vágjuk szeletekre.
2. Szórjuk be a hússzeletek felületét a szárazpáccal és alaposan dörzsöljük bele a húsba. Nem kell, hogy vastagon álljon a szárazpác a húsokon, mert akkor brutálisan intenzív tud lenni. Fontosabb, hogy mindenütt, alaposan dörzsöljük bele.
3. Folpackkal fóliázzuk le a húsokat és 30-120 percen át hagyjuk állni. Tovább ne érleljük.
4. Oldalanként 5-10 percig sütjük közepesen erős hőn.
Friss salátával, grillezett zöldségekkel fogyasszuk.
A csirkemelleket szeletekre vágjuk megszórjuk a fűszerkeverékkel, oregánóval és lefedve betesszük a hűtőbe egy éjszakára. Reggel egy jénai edényt és a húsokat is vastagon megkene...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkecombokról a bőrt lehúzzuk ( én általában így készítettem , de természetesen mindenki ízlése szerint készítse), megmossuk és papírtörlőkendőn leitatjuk a vizet. Sózzuk, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Megmossuk és kisebb darabokra vágjuk a húst. 2. Fölmelegítjük az olajat, pár perc alatt megsütjük benne a húst. 3. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával vagy sültcs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát egy kevés kókuszolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk. Amikor kifehéredik hozzáadjuk a mirelit zöldségkeveréket, a bulgurt, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű