GYÖMBÉRES-FOKHAGYMÁS PÁCOLT,CSIRKECOMB SAJTBUNDÁBAN KI SÜTVE..Hozzávalók. 1 kg felső csirkecomb bőr és csont nélkül,fél gyömbér,6-8 gerezd fokhagyma,só,bors,majoránna,2 db tojás,4-5 kanál liszt,fél csomag sütőpor,25 dkg fél reszelhető sajt,apróra vágott petrezselyem zöld,.zsiradék a sütéshez.
.A csirke combokat 2-3 felé vágom.Reszelek rá gyömbért fokhagymát meg fűszerezem.legalább 1 éjszakát vagy napot hűtőben állni hagyom.Sütéskor a reszelt sajtból,tojásból.sóból,lisztből.petrezselyem zöldből sütőporból.sűrű palacsinta tésztát készítek.Ebbe mártva forró zsiradékban ki sütöm a hús darabokat.A sütőportól a bunda sülés közben kicsit fel emelkedik.
A húst borssal kevert lisztbe mártom, és elősütöm. Utána tepsibe rakom, rászórom a karikára vágott hagymát, majd a zöldséget. megszórom az erős paprikával, és ráterítem a tejfölt....
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA combokat kettőbe vágjuk, és alaposan sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben elkezdjük sütni, egyszer-egyszer megforgatjuk. Mikor kb. félpuhára...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 220 fokon. Egy kis tálban keverjük össze a sütőport a sóval, borssal és a fokhagymaporral. A csirkeszárnyakról itassuk fel a nedvességet papírtörlő seg...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 225ºC fokra előmelegítjük. A megtisztított burgonyát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, tűzálló tálba tesszük, és kissé megsózzuk. A csirkecombokat gyengén kiverjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű