0,5 dl friss narancslé
1 evőkanál narancs lekvár
1 evőkanál friss citromlé
90 g kukorica keményítő
1/8 teáskanál őrölt szárított rozmaring
1/8 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt fekete bors
300 g csont és bőr nélküli csirkemell
0,5 dl húsleves alaplé
1 evőkanál zsemlemorzsa (használhatunk ízesítettet is, ha van)
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál aprított petrezselyem
Az első 7 hozzávalót összekeverjük egy tálban.
Beleforgatjuk a csirkemelleket először ebbe, majd a zsemlemorzsába.
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a csirkemellet és 3-4 percig sütjük mindkét oldalát. Beleöntjük a húslét és lefedjük. A tűzhelyen lejjebb vesszük a hőfokot és lassú tűzön (néha megkeverve) 4-5 percig pároljuk a csirkét. Megszórjuk petrezselyemmel. Jó étvágyat hozzá!
Nagyon gazdag az ízvilága ennek az ételnek. Tálalhatjuk rizzsel, tésztával vagy vegyes zöldségekkel.
A húst apró kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és negyedbe, majd pedig szeletekre vágjuk (nem kell aprónak lennie). Az ananászt, ha nem konzervet használunk, vagy ha szeletelt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA nyers csirkemellet felkockáztam, aprítóba tettem. Hozzátettem a házi füstölt szalonnát és pépesítettem. Belereszeltem a sajtot, sóztam, borsoztam, tettem bele egy gerezd fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A muffinformát kivajazom (kívül picit a széleit is), a bacon szeleteket középen kettévágom, az egyiket belehelyezem a formába, a másikat pedig rá keresztbe. 2. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst füstölt szalonnával sűrűn megtűzdeljük, flekken-fűszerrel bedörzsöljük. 2. A maradék szalonnát két vékony szeletre vágjuk és tűzálló tál aljára fektetjük. 3. Erre...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz