0,5 dl friss narancslé
1 evőkanál narancs lekvár
1 evőkanál friss citromlé
90 g kukorica keményítő
1/8 teáskanál őrölt szárított rozmaring
1/8 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt fekete bors
300 g csont és bőr nélküli csirkemell
0,5 dl húsleves alaplé
1 evőkanál zsemlemorzsa (használhatunk ízesítettet is, ha van)
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál aprított petrezselyem
Az első 7 hozzávalót összekeverjük egy tálban.
Beleforgatjuk a csirkemelleket először ebbe, majd a zsemlemorzsába.
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a csirkemellet és 3-4 percig sütjük mindkét oldalát. Beleöntjük a húslét és lefedjük. A tűzhelyen lejjebb vesszük a hőfokot és lassú tűzön (néha megkeverve) 4-5 percig pároljuk a csirkét. Megszórjuk petrezselyemmel. Jó étvágyat hozzá!
Nagyon gazdag az ízvilága ennek az ételnek. Tálalhatjuk rizzsel, tésztával vagy vegyes zöldségekkel.
A karaj szeleteket kiverjük, és besózzuk. A tojásokat felverjük, megsózzuk. A sajtot (lehet edami, ementáli, pannónia, trapista, stb. ízlés szerint) lereszeljük. A húst lisztbe,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsamellet kétfelé vágjuk, majd felszeleteljük és kicsit megklopfoljuk (kb. 6-8 szelet legyen), sózzuk, borsozzuk. Egy őzgerinc formát kirakunk bacon szeletekkel, majd a kacsame...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet besóztam, borsoztam, kicsit félreraktam. Megpucoltam a fokhagymát, és felszeleteltem vékonyan. A hússzeleteket megforgattam paprikás lisztben. A vajat felolvasztott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst nem túl kicsi kockákra vágom. Hasonló nagyságúra darabolom a krumplit, a répát és a hagymát is. A wokba beleöntök egy kevés olajat, és amikor átmelegszik, beleteszem a húst....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű