A zsemléket beáztatjuk. A sertéscombot a kinyomkodott zsemlékkel össze keverjük, Hozzáadunk két tojást, fűszerezzük pirospaprikával, sóval, őrölt borssal és köménnyel, összezúzott...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA húsdarabokat gondosan meg kell tisztogatni, többször megmosni és a lábvégeket hosszában kettévágni. Jobban elaprózni nem érdemes, mert csontszilánkos lehet. A fület négyfelé, az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A vöröshagymát kockára vágjuk, és zsírban megpároljuk, , és gyorsan beletesszük a feldarabolt húsokat, meghintjük sóval,borsal, fél fövésig saját levében pároljuk. Akkor rátesszü...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű: A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd hideg helyre tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk, cukorral, a darált mákkal És laz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű.50 dkg liszt,2 dl tejföl,20 dkg vaj,3 cs.vaníliás cukor,bőven reszelt citromhéj,1 db sütőpor,20 dkg cukor,ezt jól össze gyúrom,se lágy se kemény ne legyen,hűtőbe teszem még az alm...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűPALÓCLEVES....50 dkg füstólt húsból és 50 dkg marha vagy sertés húsból(eredetileg birka húsból készült)pörkölttöt készítek,mikkor a húsok félig meg főttek hozzá adok 1 kg 2 cm es z...
Elkészítési idő: 2 ÓRA Nehézség: KönnyűA megdarált húst, a megmosott rizst fokhagymával,hagymával,borssal és sóval összegyúrjuk tölteléknek. A hasáb nagyobb leveleit kettévágjuk, a belső kisebbeket egészben hagyjuk, hog...
Elkészítési idő: 2 ÓRA Nehézség: Könnyű1 kg sertés májat tenyérnyi szeletekre vágok(5 mm vastag),középeb be vágom így nem megy össze,majoránnával meg szórom,közben füstölt szalonnát vékony szeletere vágok bőréig be vág...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű.A csirke combokat 2-3 felé vágom.Reszelek rá gyömbért fokhagymát meg fűszerezem.legalább 1 éjszakát vagy napot hűtőben állni hagyom.Sütéskor a reszelt sajtból,tojásból.sóból,liszt...
Elkészítési idő: 16+ 1 óra Nehézség: Könnyűa mézet pergelődni tesszük, közben keverjük, hogy le ne égjen. Sötétbarnára pergeljük, mert különben a dáláuzi nem keményedik meg.Külön edénybe a mákot szárazon kissé megpergeljük...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes