1 kg darált sertés comb,5-6 gerezd fokhagyma,2 db száraz zsemle,2 db nyers 8 db főtt tojás,só,bors,piros paprika,majoránna,őrölt kömény,3 evőkanál zsemlyemorzsa.sütéshez zsír vagy olaj,
A zsemléket beáztatjuk. A sertéscombot a kinyomkodott zsemlékkel össze keverjük, Hozzáadunk két tojást, fűszerezzük pirospaprikával, sóval, őrölt borssal és köménnyel, összezúzott fokhagymával és az egészet jól összedolgozzuk. 8 db tojást keményre főzzük, majd lehűtjük és megtisztítjuk. Egy hosszúkás formát vajjal vastagon bekenünk, zsemlemorzsával meghintjük: A fasírtmasszával félig töltjük, belefektetjük a főtt tojásokat; majd a massza másik felével betakarjuk. A tetejét elsimítjuk, fóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 220°C-on 40-45 perc alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve kissé lehűtjük, majd hűtőben legalább fél napig dermesztjük. A formából kiborítva, fölszeletelve adjuk asztalra.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon a sertéscombcsíkokat fehéredésig pirítom, ezután hozzáadom a fűszereket és a chilit, tovább pirítom állandó kevergetés mellett. Pár perc utá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A felszeletelt húst, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. Ezután lisztbe, majd tojásba forgatjuk mindkét oldalát. 3. Olajozott tepsibe tesszük a mártogatott szeleteket és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tarjaszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. A kiklopfolt szeleteket, lisztbe forgatjuk, és a felesleget lerázzuk. 3. Serpenyőben olajat forrósítunk, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTisztítsuk és mossuk meg alaposan a sertésbélt vigyázzunk, hogy ne szakítsuk el. Keverjünk el egy evőkanál sót, 300 ml vízbe. Szeleteljük apró darabokra a húsokat, keverjük össze e...
Elkészítési idő: 100 Nehézség: Nehéz