menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött fasírt


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg darált sertés comb,5-6 gerezd fokhagyma,2 db száraz zsemle,2 db nyers 8 db főtt tojás,só,bors,piros paprika,majoránna,őrölt kömény,3 evőkanál zsemlyemorzsa.sütéshez zsír vagy olaj,

Elkészítés:


A zsemléket beáztatjuk. A sertéscombot a kinyomkodott zsemlékkel össze keverjük, Hozzáadunk két tojást, fűszerezzük pirospaprikával, sóval, őrölt borssal és köménnyel, összezúzott fokhagymával és az egészet jól összedolgozzuk. 8 db tojást keményre főzzük, majd lehűtjük és megtisztítjuk. Egy hosszúkás formát vajjal vastagon bekenünk, zsemlemorzsával meghintjük: A fasírt­masszával félig töltjük, belefektetjük a főtt tojásokat; majd a massza másik felével betakarjuk. A tetejét elsimítjuk, fóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 220°C-on 40-45 perc alatt pirosra sütjük. A sütő­ből kivéve kissé lehűtjük, majd hűtőben legalább fél napig dermesztjük. A formából kiborítva, fölszeletelve adjuk asz­talra.

Töltött fasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Őszibarackos pirított sertéscsíkok
Őszibarackos pirított sertéscsíkok

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon a sertéscombcsíkokat fehéredésig pirítom, ezután hozzáadom a fűszereket és a chilit, tovább pirítom állandó kevergetés mellett. Pár perc utá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Sajtos-tejszínes sült hús
Karaj - Sajtos-tejszínes sült hús

1. A felszeletelt húst, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. Ezután lisztbe, majd tojásba forgatjuk mindkét oldalát. 3. Olajozott tepsibe tesszük a mártogatott szeleteket és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Tarja - Tepsis tarja lila hagymás krémsajtban
Tarja - Tepsis tarja lila hagymás krémsajtban

1. A tarjaszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. A kiklopfolt szeleteket, lisztbe forgatjuk, és a felesleget lerázzuk. 3. Serpenyőben olajat forrósítunk, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar A LEGFINOMABB HÁZIKOLBÁSZ
A LEGFINOMABB HÁZIKOLBÁSZ

Tisztítsuk és mossuk meg alaposan a sertésbélt vigyázzunk, hogy ne szakítsuk el. Keverjünk el egy evőkanál sót, 300 ml vízbe. Szeleteljük apró darabokra a húsokat, keverjük össze e...

Elkészítési idő: 100
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk