5 dkg füstölt húsos szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
50 dkg csirkemell
5 dkg gomba
1 zöldpaprika
1 db paradicsom
1/2 dl olaj
2 kanál zöldborsó
2 kanál zöldbab
só
őrölt bors
A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágom.
A húst megmosom és kis darabokra szeletelem.
A gombát megtisztítom és vékonyra felszelem,a paprikát paradicsomot szintén kis kockákra szeletelem.
A szalonnát zsírjára kisütöm ,majd hozzá adom az apróra vágott hagymát és a kockákra vágott hús szeleteket és kb 15-20 percig pároljuk.Hozzáadom a gombát ,a paprikát, és a paradicsomot ,valamint a fokhagymát és végül a zöldborsót és a zöldbabot.Együtt készre főzzük ,
mivel a szalonna sós ,ezért vigyázni kell a sózással.
Kukoricás rizzsel tálaltam.
A darált húshoz adjuk a hozzávalókat, és jól összegyúrjuk, kidolgozzuk. A sajtot 15 egyforma csíkra vágjuk. A bekevert fasírtot gondolatban elosztjuk 15 egyenlő részre, és a sajt...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KönnyűA húsgombóc hozzávalóit tegyük egy tálba (a rizst nem kell megfőzni!), és kézzel nagyon alaposan gyúrjuk össze. Ha időközben felforrt a vizünk, akkor vizes kézzel készítsünk nekünk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűVagy azt a nevet is adhatnánk neki, hogy kétserpenyős egytál. :) Két serpenyőben készül ugyanis, egyikben pároljuk-pirítjuk a krumplit, a másikban pedig pirítjuk a kolbászt és dar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a hozzávalókat és fémgyűrűben kb.100g húst formázunk
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű